Kohti maailmaa!

Näyttelijä Peter Franzénin omaan romaaniin perustuva elokuva on liikuttava ja herkkävireinen kasvutarina Keminmaalta, Pohjois-Suomesta.

Pieni poika avaa silmänsä aamulla, auringonvaloa ihmetellen. Ruokailua, leikkejä, ulkoilua. Kaikki tuntuu hellyttävän tutulta, jopa idylliseltä. Vähitellen keittiöstä alkaa öisin kuulua ääniä, riitaa ja itkua. Isä katoaa, äiti vie lapset isovanhempien luokse.

Lapsi luottaa vailla ehtoja vanhempiinsa, ihailee heidän osaamistaan. On täynnä toivoa ja uskoa tulevaan. Mutta mitä tapahtuu lapselle kun tämä kuva särkyy ja arjessa leijuva uhka muuttuu jokapäiväiseksi?

Peter Franzénin Tumman veden päällä on aseista riisuvan herkkä mutta myös riemastuttavan hauska kasvukuvaus. Franzén tavoittaa mainiosti pikkulasten tavan katsoa maailmaa. Tarinaa kuljetetaan pienten huomioiden, esineiden, tuoksujen ja tunnelmien kautta kohti suurta draamaa, hetkeä jolloin lapsuus ei olekaan enää sitä mitä lapsi luuli sen olevan.

Ruots.nimi: ÖVER MÖRKA VATTEN

 
 

Tumman veden päällä on hämmästyttävän valoisa elokuva. Lapsilla ja viimein äidilläkin on halua ja kykyä uuteen, jossa on kevyt hengittää. - Marja Kuparinen, Vantaan Lauri

 

Se joka astuu tästä elokuvasta ulos kuivin silmin, on oletettavasti kivestä tehty. - Esko Rautakorpi, Yle TV1

 

Lopputuloksena on vakavasta aiheesta huolimatta suloinen ja lämminhenkinen elokuva, joka liikuttaa lähes kyyneliin. Esikoisohjauksena Tumman veden päällä on pitkän uran näyttelijänä tehneeltä Franzénilta nappisuoritus. - Päivi Laajalahti, Episodi

 

Suomenkielinen nimi:
TUMMAN VEDEN PÄÄLLÄ
Alkuperäinen nimi:
Tumman veden päällä
Ohjaus:
Peter Franzén
Pääosissa:
Olavi Angervo, Samuli Edelmann, Matleena Kuusniemi, Ismo Kallio, Marja Packalén, Peter Franzén
Tuotantovuosi:
2013
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Draama
Käsikirjoittaja:
Peter Franzén
Ensi-ilta:
6.9.2013
Ikäraja:
K12
Kesto:
1h 47min