Peli kovenee, kun yö pitenee.

Jussi Vares rakastuu salaperäiseen kaunottareen Sole Sulaveteen – vain menettääkseen tämän kammottavalla tavalla. Muutaman viikon seurustelun jälkeen Solen ruumis löytyy ruissalolaisesta lintutornista. Murhan tutkimukset polkevat paikallaan, kunnes Vares erehtyy ottamaan selvitettäväkseen toimittaja Ruuhion saamien sekavien ilmiantokirjeiden taustoja.

Ennen kuin kirjeiden salaisuus ratkeaa, tapahtuu yhtä ja toista. Palkkamurhaaja Stahanov ottaa vastaan merkillisen toimeksiannon Turun suunnalta. Ja Solen veli yllättää vaimonsa intiimissä tilanteessa väärän miehen seurassa ja lähtee epätoivoiselle odysseialle musta kollikissa kassissaan.

Jäljet johtavat oudon tuttuihin henkilöihin, eikä uusilta kuolemantapauksilta vältytä. Lopuksi kuitenkin tarinan langat solmiutuvat yhteen, ja silmukka kiristyy kaikkien aikojen puhalluksen ympärillä.

 
 

Uhkapelimerkki on vahvasti juonivetoinen Vares-elokuva, ja sellaisena sarjan parhaita. Kerronta runsaine ilmakuvineen on tuttua edellisistä Vareksista, mutta Uhkapelimerkki on kiitettävän tiivis. - Pertti Avola, Helsingin Sanomat

 

Suomenkielinen nimi:
VARES - UHKAPELIMERKKI
Alkuperäinen nimi:
VARES - UHKAPELIMERKKI
Ohjaus:
Lauri Törhönen
Pääosissa:
Antti Reini, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Minna Haapkylä, Risto Kaskilahti, Sari Puumalainen
Tuotantovuosi:
2011
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Toimintatrilleri
Käsikirjoittaja:
Mika Karttunen
Ensi-ilta:
16.3.2012
Ikäraja:
K12
Kesto:
1h 37min