HUHTIKUU ON KUUKAUSISTA JULMIN.

Kolme nuorta opiskelijaneitosta on kadonnut Turussa peräjälkeen huhtikuussa viisitoista vuotta sitten.
Toimittaja Ruuhio palkkaa yksityisetsivä Jussi Vareksen tekemään lehtijuttua myyttiset mittasuhteet saaneesta arvoituksesta. Vares aikoo päästää itsensä helpolla, mutta vähitellen tapaus kuitenkin vie mennessään. Aino Aaltonen, Teresa Sundin ja Kikka Valasranta muuttuvat vanhoista valokuvista todellisiksi henkilöiksi ja suorastaan vaativat jutun ratkaisemista.

Kylmä tappaja palaa kostamaan
Turku osoittautuu perin vaaralliseksi. Maailmanmatkaaja Tristan Leopoldo da Cunha saapuu takaisin kotikaupunkiinsa.
Hän on liikkeellä kostoaikein ja on valmis raivaamaan tieltään kenet tahansa tehdäkseen tilit selviksi menneisyytensä kanssa. Tristan tappaa kylmäverisesti edetäkseen suunnitelmassaan. Vareksellakin on kostaja kimpussa. Hylätty entinen naisystävä on palkannut kaksi pikkurikollista antamaan Varekselle opetuksen. Gianfranco ja Karvanoppa eivät onneksi ole lähimainkaan yhtä vaarallisia kun Tristan, ja tuttavansa Kyypakkauksen avustuksella Vares jopa ystävystyy sympaattisten kelmien kanssa.

Sirkku löytyy erotomaanien kokouksesta
Hyvää tarkoittavia ystäviä riittää myös kantakapakka Apteekissa. Luusalmi ja Alanen raahaavat Vareksen erotomaanien kokoukseen, kuvitellen löytävänsä sieltä helppoa petiseuraa. Vares tapaakin tilaisuudessa kiinnostavan Sirkun, joka työskentelee tunnetun kansanedustajan Anne Airismaan poliittisena avustajana. Sirkun ja Vareksen välille syntyy kissa-hiiri-leikki, jossa Vareksen makuuhuone on vauhdikas välietappi.

Jeesus-kissa auttaa tutkimuksissa
Parhaan ystävän Vares saa kissasta, jonka hän ristii naapurinsa Gunnarin avustuksella Jeesukseksi.
Tutkimukset edistyvät ja Vares kerää tiedonjyviä sieltä täältä. Monenmoisia kytköksiä tulee ilmi, ja monet niistä linkittyvät yritysjohtaja Kurt Mettoon.
Asiat alkavat ratketa kun Jeesus karkaa rappuun ja piiloutuu Gunnarin vinttikomeroon. Siitä alkaa huikea kilpajuoksu, jossa ruumiita syntyy sitä mukaa kun palapelin osaset asettuvat paikoilleen - vai asettuvatko?

 

Suomenkielinen nimi:
Vares (4) - Huhtikuun tytöt
Alkuperäinen nimi:
Vares (4) - Huhtikuun tytöt
Ohjaus:
Lauri Törhönen
Pääosissa:
Antti Reini, Ilkka Heiskanen, Maria Järvenhelmi, Matti Onnismaa, Jasper Pääkkönen, Eppu Salminen, Mikko Leppilampi, Ismo Kallio, Riitta Viiperi, Taisto Oksanen, Marjaana Maijala Mikko Reitala
Tuotantovuosi:
2011
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Trilleri
Käsikirjoittaja:
Katariina Souri
Ensi-ilta:
20.4.2011
Ikäraja:
K15
Kesto:
1h 35min