Kaikki on mahdollista ja lenkkareiden alla on aina ilmaa.

15-vuotias Emilia (Ada Kukkonen) on perheensä vastuunkantaja: pikkuäiti seitsenvuotiaalle siskolleen Elsalle (Anna-Leena Uotila), sijainen yksinhuoltajaisälleen Juhanille (Seppo Pääkkönen) tämän ollessa matkoilla ja kiltti tytärpuoli Juhanin uudelle vaimolle Tuulalle (Kristiina Halttu).Ysin keskiarvo, paikka koulun juoksujoukkuessa, mukava poikaystävä. ”Emilia pärjää aina”, kuten Juhani sanoo. Ja niin se on ollut, eikä Emilia ole pysähtynyt pohtimaan, tahtooko hän olla se, joka pärjää aina. Emiliasta tuntuu, että jokin puuttuu hänen elämästään, mutta hän ei tiedä, mitä se voisi olla.
Kesäloman viimeisenä viikonloppuna Emilia tapaa yöuinnilla Siirin, 16, (Sara Melleri), joka näyttää olevan kaikkea sitä, mitä Emilia tahtoisi olla: vapaa, rohkea, itsenäinen. Tyttöjen intohimoinen ystävyys korvaa pian kaiken Emilian elämässä. Hän uskaltaa ensimmäistä kertaa unohtaa velvollisuutensa ja olla nuori.
Räiskyvä elämänhalu kuitenkin karkaa käsistä. Pinnan alla Emilia alkaa epäröidä. Millaiseksi hän on muuttumassa? Samaan aikaan Siirin loisto alkaa himmetä. Siiri pystyy olemaan vahva vain nojatessaan johonkuhun toiseen, ja nyt se joku on Emilia. Jälleen, tällä kertaa Siiriä miellyttääkseen, Emilian on salattava todelliset tunteensa ja oltava se, joka pärjää aina.
Symbioottinen ystävyyssuhde on muuttunut kahleeksi. Lopussa selviää, onko Emilialla tarpeeksi rohkeutta irrottautua perheestä ja Siiristä tullakseen itse kokonaiseksi.
 Sisko tahtoisin jäädä on elokuva nuoruuden kauneudesta ja kipeydestä.

 
 

Valkokankaalla nähdään parhaat kotimaiset näyttelijäsuoritukset vuosiin. Erityisesti Ada Kukkonen suorastaan tyrmää uskomattoman hienolla ja täydellisen luonnollisella suorituksellaan, jossa hänen ilmeidensä nyanssit korvaavat suuren määrän vuorosanoja. Myös Sara Melleri onnistuu hienosti erityisesti upeassa putkakohtauksessaan. Kummassakaan ei ole viitteitä ylinäyttelemisestä tai teennäisyydestä. Myös tyttöjen dialogi vaikuttaa perustuvan pitkälti improvisaatioon, koska se on niin luonnollista ja uskottavaa. Sisko tahtoisin jäädä on paras kotimainen nuorisoelokuva vuosiin, ja siten uuden vuosikymmenen Tyttö sinä olet tähti. Viihdelehti Stara suosittelee lämpimästi. - Elina Sipiläinen, Stara.fi

 

Ada Kukkonen ja Sara Melleri ovat kerrassaan loistavia. - Kaisu Tervonen, MeNaiset

 

Mahtavaa! Suomalaiset nuortenelokuvat ovat tehneet todellisen läpimurron. - Julia Thurén, Demi

 

Suomenkielinen nimi:
Sisko tahtoisin jäädä
Alkuperäinen nimi:
Sisko tahtoisin jäädä
Ohjaus:
Marja Pyykkö
Pääosissa:
Ada Kukkonen, Sara Melleri, Anna-Leena Uotila, Seppo Pääkkönen, Heikki Nousiainen, Santeri Kinnunen, Kristiina Halttu, Samuli Niittymäki
Tuotantovuosi:
2009
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Draama
Käsikirjoittaja:
Laura Suhonen, Marja Pyykkö
Ensi-ilta:
13.8.2010
Ikäraja:
K13
Kesto:
1h 52min