Hurt Locker, The

 

Sota on huumetta.

 

Jos sota on helvettiä, niin miksi niin moni mies valitsee taistelun? Aikana jolloin armeijat koostuvat vapaaehtoisista ja ihmiset tieten tahtoen lähtevät armeijaan, taistelun adrenaliinisyöksy on houkuttelevaa ja aiheuttaa jopa riippuvuutta.

The Hurt Locker kertoo amerikkalaisesta pomminpurkuyksiköstä, jolla on yksi maailman vaarallisimmista töistä.
Yksikön uusi komentaja on rämäpäinen humanistikyynikko William James (Jeremy Renner). James kulkee virne naamallaan läpi sala-ampujien kyttäämien katujen kohti tikittäviä pommeja. Hän käyttäytyy kuin hän olisi kuolematon.

Kathryn Bigelow'n ohjaama The Hurt Locker perustuu toimittaja/käsikirjoittaja Mark Boalin henkilökohtaisiin kokemuksiin pomminpurkuyksikössä.

Mark Boal voitti Venetsian 66. elokuvafestivaaleilla Gucci Group -palkinnon. Palkinto myönnettiin Boalille elokuvan The Hurt Locker käsikirjoituksesta, joka perustuu hänen omiin kokemuksiinsa.

 
 

"Parhaimmillaan Bigelow on jälleen miehisen macho-mielenlaadun esittäjänä. Pomminpurkukolmikon keskinäinen sanailu ja mittely on The Hurt Lockerin mieleenpainuvinta antia. " - Ilja Rautsi, Elitisti.net

 

"Jännitystä on enemmän kuin kourallisessa räiskintäsotaelokuvia." - Pasi Nyyssönen, MeNaiset

 

"Elokuvia tekevien naisten joukossa Katryn Bigelow on oma lukunsa. Hänen filminsä ovat miehisempiä kuin kenenkään, mutta niiden pinnan alta löytyy yllättävää herkkyyttä." - Manu Haapalainen, Anna

Elokuvan virallinen kotisivu
Tutustu »

 

THE HURT LOCKERILLE 9 OSCAR-EHDOKKUUTTA!
Klikkaa »

Suomenkielinen nimi:
Hurt Locker, The
Alkuperäinen nimi:
Hurt Locker, The
Ohjaus:
Kathryn Bigelow
Pääosissa:
Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, Ralph Fiennes, David Morse, Evangeline Lilly
Tuotantovuosi:
2008
Genre:
Sotaelokuva, Draama
Käsikirjoittaja:
Mark Boal
Ensi-ilta:
27.11.2009
Ikäraja:
K15
Kesto:
2h 14min