Väärentäjä

 

It takes a clever man to make money, it takes a genius to stay alive.

 

Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa 2007 ensi-iltansa saanut Väärentäjä (Die Fälscher) on parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-voittaja 2008.
Oscar-pakinnot jaettiin helmikuun 24. päivä Kodak teatterissa Hollywoodissa.

Väärentäjä on tosi tarina maailman suurimmasta rahaväärennöksestä, jonka natsit laittoivat alulle 1939. Salomon "Sally" Sorowitsch (Karl Markovics) on väärentäjäkuningas. Hän viettää villiä elämää viinin, laulun, naisten ja korttipelin ympäröimänä natsi-Saksan aikaisessa Berliinissä. Lopulta Sallyn onni kääntyy ja hän päätyy Mauthausenin keskitysleirille. Leiriltä hänet valitaan eristettyyn ammattilaisten joukkoon, joka pakotetaan väärentämään ulkomaista valuuttaa natseille.
Pelastaakseen henkensä, ryhmä tekee maailmanhistorian suurimman rahaväärennöksen, kunnes omatunto alkaa kolkuttaa...

Väärentäjä (Die Fälscher) perustuu Adolf Burgerin romaaniin Paholaisen työpaja (Des Teufels Werkstatt), jonka pohjalta elokuvan itävaltalainen ohjaaja Stefan Ruzowitzky on tehnyt käsikirjoituksen.


 
 

"Ruzowitzky on tehnyt erinomaista työtä kuvatessaan niin keskitysleirielämän kauhuja kuin väärennösoperaatioon liittyvää jännitystä ja onnistumisen painetta. Filmi ottaa kiehtovasti kantaa eloonjäämisvietin ja eettisten valintojen ikiaikaiseen dilemmaan." - Tuomas Riskala, Episodi

 

"." - Elina Kuitto, UL100

 

"Jännärinomainen leffa pitää otteessaan ja herättää ajatuksia, mutta pysyy viileän etäisenä." - Tarmo Poussu, Ilta-sanomat

Elokuvan virallinen kotisivu
Tutustu »

 

Oscarit
Katso »

 

Englannin kieliset kotisivut
Klikkaa »

Suomenkielinen nimi:
Väärentäjä
Alkuperäinen nimi:
Die Fälscher
Ohjaus:
Stefan Ruzowitzky
Pääosissa:
Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow, Martin Brambach, August Zirner, Veit Stübner
Tuotantovuosi:
2007
Tuotantomaa:
Itävalta, Saksa
Genre:
Draama
Käsikirjoittaja:
Adolf Burger
Ensi-ilta:
1.2.2008
Ikäraja:
K15
Kesto:
1h 30min