Röllin sydän

 

Rölli on kuin kuka tahansa Röllikylän asukki – täynnä kepposia, säikyttelemistä ja kiusantekoa. Hän inhoaa peseytymistä, pussaamista ja kaikkea kaunista.

Kun Rölli törmää Milliin, ihastuttavaan menninkäistyttöön, hän kohtaa uudenlaisen ystävän, joka pitää kukista ja rauhasta. Rölli ja Milli joutuvat suuren haasteen eteen, kun Menninkäisten metsä alkaa kivettyä. Ainoa keino pysäyttää tuho on löytää maaginen sydän Talvenmaasta.

Menninkäiset ovat kilttejä, Röllit ilkeitä. Nyt heidän on pakko auttaa toisiaan pelastaakseen itsensä.


MRP Matila Röhr Productions Oy tuottaa parhaillaan koko illan elokuvaa ”Röllin sydän”, joka tulee esittelemään suomalaisten rakastaman Röllin ensimmäistä kertaa piirrettynä. Elokuvan hahmot ovat juuri saaneet lopullisen muotonsa. Hahmojen suunnittelusta ja elokuvan visuaalisesta ilmeestä vastaa taiteilija Janne Kopu.

"Rölli on piirroshahmona persoonallinen ja uskollinen alkuperäisen hahmon idealle - hieman hurja, mutta ei kuitenkaan liian pelottava. Tavoitteena on ollut luoda hahmoista yhtä aikaa suomalaisen näköisiä ja omanlaisiaan - kuitenkaan unohtamatta klassisen animaation perinteitä," Janne Kopu kertoo.

Elokuvan ohjaa vankan animaatiokokemuksen omaava Pekka Lehtosaari, joka on myös laatinut käsikirjoituksen. Röllin sydämen taustalla on näyttelijä Allu Tuppuraisen luoma Rölli-hahmo, ja Tuppurainen tullaan kuulemaan myös animoidun Röllin tuttuna äänenä. Elokuvateattereihin elokuva tulee loppuvuonna 2007.

 
 

"jännnitettä ja rytmiä, pöljäilyäkin sopivasti" - Merja Aakko, Meidän perhe

 

"Ekologisen näkökulman lisäksi tarina opettaa välittämistä ja toisen huomioon ottamista." - Ari Tiippana, Itä-Savo

 

"Täytyy myöntää, että Rölli-peikon seikkailut ovat saaneet Röllin sydän -animaatioelokuvassa kerrassaan hienon toteutuksen, joka ylittää kevyesti monet tutut Disney-tuotannot. Röllin sydämessä on hyviä hahmoja, sujuvasti etenevä juoni ja lämmin, muttei makeileva välittämistä ja ystävyyttä painottava kokonaisuus." - Marja Kuparinen, Kirkko ja Kaupunki

Elokuvan virallinen kotisivu
Tutustu »

 

Koulukino
Klikkaa »

Suomenkielinen nimi:
Röllin sydän
Alkuperäinen nimi:
Röllin sydän
Ohjaus:
Pekka Lehtosaari
Pääosissa:
Allu Tuppurainen, Saija Lentonen, Esa Saario, Matti Ranin, Jyrki Kovaleff, Aarre Karén
Tuotantovuosi:
2007
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Animaatio
Käsikirjoittaja:
Pekka Lehtosaari
Ensi-ilta:
14.12.2007
Ikäraja:
S/T
Kesto:
1h 22min