SPANGLISH - KÄÄNNÖSKUKKASIA

 

Jokainen perhe tarvitsee joskus tulkkia.

 

James L. Brooksin draamakomedia meksikolaisesta yksinhuoltajaäiti
Florista (Paz Vega), joka päättää muuttaa Yhdysvaltoihin tyttärensä
Cristinan tullessa kouluikään.

Flor muuttaa tyttärineen Yhdysvaltoihin paremman elämän toivossa ja kuuden vuoden ajan Flor ja Cristina asuvat Los Angelesin barriossa, latinoslummissa, koska Flor haluaa että Cristinan identiteetti pysyisi meksikolaisena.
Kun pojat alkavat kiinnostua Cristinasta, Florin pitää luopua iltatyöstä voidakseen vahtia tytärtään. Hän löytää serkkunsa avulla kotiapulaisen paikan vauraassa perheessä, jonka isä omistaa tasokkaan ravintolan. Perheen
isä, John (Adam Sandler) on ravintolansa keittiömestari, ja äiti Deborah (Téa Leoni) keskittyy lähinnä hyväntekeväisyyteen ja kuntoiluun. Perheessä on kaksi lasta, Bernice ja George, joista Bernicellä on paino-ongelma - ainakin äitinsä mielestä. Kun isäntäperhe ei puhu sanaakaan espanjaa, eikä heidän uusi meksikolainen kotiapulaisensa osaa lainkaan englantia, on molemminpuolinen kulttuurishokki väistämätön.

Vaikka Flor oli kyllä osannut pelätä monenmoisia vastoinkäymisiä, ei hän arvannut odottaa sitä suurinta vaaraa: varakkaan amerikkalaisen perheen todella lämmintä vastaanottoa.

 

Elokuvan virallinen kotisivu
Tutustu »

 

Spanglish trailer (Quick time)
Katso »

 

Suomenkielinen nimi:
SPANGLISH - KÄÄNNÖSKUKKASIA
Alkuperäinen nimi:
Spanglish
Ohjaus:
James L. Brooks
Pääosissa:
Téa Leoni, Adam Sandler, Paz Vega
Tuotantovuosi:
2004
Tuotantomaa:
USA
Genre:
Romanttinen draama
Käsikirjoittaja:
James L. Brooks
Ensi-ilta:
25.2.2005
Ikäraja:
K7
Kesto:
2h 13min