Vieraalla maalla

 

Komedia suomalaisista.

 

Vieraalla maalla on huikealla vauhdilla eteenpäin vyöryvä komedia naamioleikeistä, identiteetistä ja rakkaudesta. Päähenkilö Tuomas Linna (Ville Haapasalo) lainaa inguusimies Omarin henkilöllisyyttä tehdessään väitöskirjaansa maahanmuuttajista Suomessa. Omariksi naamioituneena hän tutustuu ja rakastuu kieltenopettaja Hanneen (Irina Björklund). Hannekin rakastuu Omariin eikä Tuomas saa heti kerrottua todellista henkilöllisyyttään.

Ennen kuin totuus paljastuu, nappaa oikean Omarin menneisyys niskalenkin Tuomaksesta, joka huomaa joutuneensa keskelle tämän ihmissuhdesotkuja. Väärinkäsityksiltä ja riemastuttavilta kömmähdyksiltä ei voida välttyä.

Väärinkäsitykset ja niiden kerrannaiset muodostavat elokuvassa vahvan komediallisen pohjan klassiselle rakkaustarinalle, jossa poika kohtaa tytön, mutta ketä tyttö itse asiassa rakastaa ? Tarina etenee useiden äkillisten käänteiden ja vastusten kautta yllättävään loppuun.

 
 

"Hyväntuulinen komedia." - Anne Tolonen, Hohto

 

"Vieraalla maalla on nautittava päätös suomalaisen elokuvan menestysvuodelle. Hienointa on se että pesäpallohullut ja poronkäristystä kokkaavat maahanmuuttajat saavat meidät nauramaan itsellemme." - Pasi Nyyssönen, Me Naiset

 

"Väärinkäsitysten letkajenkka. Vieraalla maalla juoni kulkee vauhdikkaasti kuin Hollywood-komediassa." - Olli Kangassalo, Iltalehti

Elokuvan virallinen kotisivu
Tutustu »

 

Suomenkielinen nimi:
Vieraalla maalla
Alkuperäinen nimi:
Vieraalla maalla
Ohjaus:
Ilkka Vanne
Pääosissa:
Irina Björklund, Ville Haapasalo, Piero Steiner, Vesa Vierikko, Kari Väänänen, Katja Kukkola
Tuotantovuosi:
2003
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Komedia
Käsikirjoittaja:
Seppo Vesiluoma, Mika Ripatti
Ensi-ilta:
19.12.2003
Ikäraja:
K7
Kesto:
1h 33min