Dark Blue

 

Sworn to protect. Sworn to serve. Sworn to secrecy

 

Dark Blue on dramaattinen trilleri, jonka tapahtumien näyttämönä on Los Angelesin poliisilaitos huhtikuussa 1992, muutamia päiviä ennen kuin valkoihoiset poliisit vapautetaan syytteistä heidän hakattuaan mustan autoilijan Rodeny Kingin ja Los Angelesin mellakat saavat alkunsa.

Los Angelesin poliisin erikoistutkintajoukko saa tehtäväkseen selvittää neljän henkilön tappoa. Heidän tutkiessaan tapausta veteraanipoliisi Eldon Perry (Kurt Russel) samalla opastaa erikoistutkintajoukon keltanokkaa Bobby Keoughia (Scott Speedman) poliisien käyttämän uhkailun ja korruption rakaan todellisuuteen. Luoviessaan tietään läpi myllerryksessä olevan Los Angeles South Centralin heidän on uskallettava kohdata paitsi kylmäveriset tappajat, samalla myös omat henkilökohtaiset demoninsa – jotka lopulta osoittautuvat armottomammiksi kuin rikolliset, joita he jahtaavat.

 
 

"Dark Blue on karhea ja realistinen draamakuvaus rikollisuudesta, korruptiosta, roturistiriidoista sekä yksilön valinnoista ja moraalista nyky-yhteiskunnassa. Viesti on sekä tunteita nostattava että järkyttävä." - Tuukka Jäntti, Hohto

Elokuvan virallinen kotisivu
Tutustu »

 

Suomenkielinen nimi:
Dark Blue
Alkuperäinen nimi:
Dark Blue
Ohjaus:
Ron Shelton
Pääosissa:
Kurt Russel, Scott Speedman, Michael Michele, Ving Rhames, Brendan Gleeson, Lolita Davidovich
Tuotantovuosi:
2002
Tuotantomaa:
USA
Genre:
Toimintatrilleri
Käsikirjoittaja:
David Ayer, James Ellroy (tarina)
Ensi-ilta:
13.6.03
Ikäraja:
K15
Kesto:
1h 59min