Uutiset

KLAUS HÄRÖLLE ARVOSTETTU SAKSALAINEN ELOKUVAPALKINTO

 

(3.7.2015)

Miekkailija-elokuvan ohjaaja Klaus Härö vastaanotti arvokkaan saksalaisen Bernhard Wicki -elokuvapalkinnon eilen Münchenin elokuvajuhlien yhteydessä järjestettävässä palkintogaalassa, Cuvilliés-teatterissa. Paikalla oli myös elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

Klaus Härön Miekkailija sai juryn erikoispalkinnon ja muita palkittuja olivat mm. Abderrahmane Sissako, Timbuktu-elokuvasta ja Perikato-elokuvan ohjaaja Oliver Hirschbiegel uudesta elokuvastaan Elser (13 Minutes). Bernhard Wicki Film Award – ”Die Brücke" jaetaan vuosittain ja sitä pidetään Saksassa elokuvan rauhanpalkintona, joka tukee rauhaa ja suvaitsevuutta.

Ohjaaja Klaus Härö kertoo tunnelmista Münchenista: ”Oli todella hienoa olla palkittuna näin kovassa seurassa. Palaute juryltä oli huikeaa ja koskettavaa. ”Bernard Wickin leski ja säätiön johtaja Elisabeth Wicki-Endrisskommentoi elokuvaa näin: ”You created a deeply humanistic film whose theme is unfortunately experiencing new relevance. The message of this film is unmistakable- in a Europe whose foundations have visible signs of shock.” Myös tuottaja Kai Nordberg oli paikalla: ”Kiitospuheessaan Klaus Härö vetosi voimakkaasti Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi rauhanomaisesti. Oli huikeaa saada yksi Saksan arvostetuimmista elokuvapalkinnoista ja vieläpä näin upeissa puitteissa, Cuvilliés rokokooteatterissa. Palkinto tuo Miekkailijalle näkyvyyttä, joka lisää elokuvan kiinnostavuutta huomattavasti Saksassa.” Sekä Varietyn pääkriitikko Justin Chang että tuottaja Hubert von Spreti (Comissioning editor of BR television and Arte) uskovat että Miekkailijalla on hyvät mahdollisuudet päästä Oscar-ehdokkaaksi.

Miekkailija saa ensiesityksensä Saksassa tänään Münchenin elokuvafestivaalilla ja varsinaisen Saksan elokuvateatteriensi-ilta on 22.9.2015. Elokuvan Saksan levittäjä Werner Fuchs (Zorro Film GMBH) uskoo elokuvaan: ”Miekkailija on todellinen eurooppalainen laatuelokuva.”

Suomessa Miekkailijan katsojamäärä lähestyy 50 000 ja Virossa 40 000 katsojan raja on rikkoutumassa. Miekkailija on koskettava draama rakkaudesta ja ihmisestä, joka lasten kautta löytää elämälleen tarkoituksen. Elokuvan on ohjannut Klaus Härö ja käsikirjoittaja on kirjailija ja kuvataiteilija Anna Heinämaa. Pääosissa nähdään Märt Avandi ja Ursula Ratasepp. Elokuvan tuottavat Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä. Elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan ensi-ilta Suomessa oli 13.3.2015 ja elokuva on edelleen esityksissä elokuvateattereissa. 

Lue lisää
Bernard Wicki -säätiö: »
Varietyn MIEKKAILIJA-arvostelu: »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu