Uutiset

Big Game sai ensi-illan Britanniassa

 

(11.5.2015)

Jalmari Helanderin ohjaama ja Petri Jokirannan tuottama suomalainen Big Game -elokuva sain Britannian ensi-iltansa torstaina 7. toukokuuta. Positiivisten arvostelujen saattelemana, Big Game tienasi brittien lippuluukuilla lähes 820 000 dollaria, ollen kolmanneksi paras ensi-iltaelokuva ja seitsemäs top 10 -listalla.

Lähi-idässä Big Game sai ensi-illan 16.4. ja elokuva on siellä tahkonnut jo yli 1,1 miljoonaa dollaria. Toukokuussa elokuva tulee valkokankaalle useissa maissa mm. Philippiineillä, Belgiassa, Malesiassa ja Intiassa. USA:n ja Saksan ensi-ilta on kesäkuussa, ja alkusyksystä elokuva avaa mm. Japanissa ja Etelä-Amerikassa. Suomessa Big Gamen on nähnyt elokuvateattereissa 119 000 katsojaa.

Big Game on adrenaliinilla kyllästetty toimintaseikkailu, ja se perustuu Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan tarinaan ja sen on käsikirjoittanut Jalmari Helander. Pääosissa nähdään Samuel L. Jackson, joka näyttelee pääosassa Yhdysvaltain presidenttiä sekä Onni Tommila, joka esittää 13-vuotiasta Oskaria. Muissa osissa nähdään mm. Ray Stevenson, Mehmet Kurtulus, Jim Broadbent, Felicity Huffman, Victor Garber, Ted Levine, Jorma Tommila ja Risto Salmi. Kuvaajana toimii Mika Orasmaa ja Scanline VFX vastaa erikoistehosteista. Tuotantobudjetti on n. 8,5 miljoonaa euroa.


SYNOPSIS
Air Force One on Suomen ilmatilassa tuomassa Amerikan presidenttiä (Samuel L. Jackson) valtiovierailulle. Matka kuitenkin keskeytyy, kun kone putoaa erämaahan, Pohjois-Suomeen, terroristien hyökkäyksessä. Järjestetyn salaliiton tarkoituksena on kaapata presidentti. Terroristien suunnitelma onkin toteutumassa täydellisesti lukuun ottamatta yhtä odottamatonta tekijää. 13-vuotias suomalaispoika, Oskari (Onni Tommila), löytää presidentin ennen terroristeja ja päättää auttaa tätä. Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä.


TUOTANTO
Suomalais-saksalais-englantilaisen elokuvan päätuottajana toimii Petri Jokiranta, Subzero Film Entertainment, yhteistyössä Will Clarken ja Andy Maysonin, Altitude Film Entertainment, sekä Jens Meurerin, Egoli Tossell Film kanssa. Elokuvan rahoittajia ovat Suomen elokuvasäätiö, YLE, Nordisk Film & TV Fond, Visionplus Fund, Bavaria Film Partners, Bavarian Film and Television Fund (FFFBayern), German Federal Film Fund (DFFF) sekä Comerica Bank Entertainment Group ja KfW Bankengruppe. Kuten Rare Exports, myös Big Game sai ensiesityksensä Toronton kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, jossa sen oikeudet myytiin mm. USA:n markkinoille.

Big Game sai ensi-iltansa Suomessa 19.3.2015.

Elokuvan levittää Suomessa Oy Nordisk Film Ab.

*******************************************
SUBZERO FILM ENTERTAINMENT
Subzero Film Entertainment is established in 2012 by producer Petri Jokiranta and director Jalmari Helander after the success of their previous film Rare Exports: A Christmas Tale. Under their Subzero banner Jokiranta and Helander will concentrate on developing high-concept genre projects for Helander to direct and Jokiranta to produce.

 

Lue lisää
Big Game -traileri »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu