Uutiset

KLAUS HÄRÖN MIEKKAILIJASTA HUIKEA ARVOSTELUMENESTYS

 

(13.3.2015)

KLAUS HÄRÖN MIEKKAILIJASTA HUIKEA ARVOSTELUMENESTYS

Klaus Härön ohjaama elokuva Miekkailija on saanut ylistävät arvostelut suomalaisessa mediassa. Elokuvakriitikot ovat antaneet sille huikeaa palautetta ympäri Suomen. Miekkailijan elokuvateatteriensi-ilta on tänään.

Kainuun Sanomien Seppo Turunen kirjoittaa: "Lapsinäyttelijöiden ohjaajana Härö on suorastaan taikuri” ja Tarmo Poussu Ilta-Sanomissa sanoo: “Kuluvan vuosikymmenen hienoimpia suomalaiselokuvia." Anna Möttölä kirjoittaa Helsingin Sanomissa: "Miekkailija on kuvaus yksilön rohkeudesta, riepotellusta maasta ja yhteisöstä, jossa pelkkä käden kohottaminen mielipiteen merkkinä on kapinallinen teko. Ja silti ihminen uskaltaa", ja antaa elokuvalle neljä tähteä.

Miekkailija arvosteluita:
5 tähteä ***** Karjalainen
5 tähteä ***** Kainuun Sanomat
5 tähteä ***** Eeva
4 tähteä **** Iltasanomat
4 tähteä **** Iltalehti
4 tähteä **** Helsingin Sanomat
4 tähteä **** Keskisuomalainen
4 tähteä **** Metro
4 tähteä **** Seiska
4 tähteä **** Me Naiset
4 tähteä **** Soundi

Miekkailija on koskettava draama rakkaudesta ja ihmisestä, joka lasten kautta löytää elämälleen tarkoituksen. Elokuvan kantava teema on aikuisen rooli lapsen elämässä: päähenkilö löytää elämälleen tarkoituksen ymmärtäessään, että lapset tarvitsevat häntä. ”Kaikkien lasten elämässä pitäisi olla aikuinen, jonka antama huomio ja kannustus ovat avainasemassa tiellämme kohti aikuisuutta”, sanoo Klaus Härö. Elokuva pohjautuu Endel Nelis -nimisen miekkailunopettajan elämään.

ELOKUVA
Miekkailijan ohjaa Klaus Härö (Äideistä parhain, Postia pappi Jaakobille), käsikirjoittaja on kirjailija ja kuvataiteilija Anna Heinämaa. Pääosissa nähdään Märt Avandi ja Ursula Ratasepp.
Elokuvan tuottavat Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä (Silmäterä, Musta jää). Elokuvan levittää Nordisk Film.

 

Lue lisää
Katso Miekkalija-elokuvan traileri »
Osta liput! »
Miekkailija FB:ssä, seuraa »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu