Uutiset

MIELENSÄPAHOITTAJA-ELOKUVA ON YLITTÄNYT 400 000 KATSOJAN RAJAN

 

(17.11.2014)

Dome Karukosken Mielensäpahoittaja-elokuva ylitti eilen sunnuntaina 16.11.2014 mittavan 400 000 katsojan rajapyykin. Kyseessä oli elokuvan yhdestoista viikonloppu elokuvateattereissa. Elokuvan on nähnyt eilisiltaan mennessä 400 668 katsojaa. Mielensäpahoittajalla on hallussaan Suomen tämän vuoden katsotuimman elokuvan sija.

”Yli 400 000 katsojan määrä on Suomessa erittäin harvinainen. Kyseisen rajan on ylittänyt vuoden 1990 jälkeen, eli lähes neljännesvuosisadan aikana, ainoastaan kuusi kotimaista elokuvaa,” kertoo elokuvan levittäjäyhtiö Nordisk Filmin myyntipäällikkö Petri Viljanen. Elokuvan tuottaja Markus Selin on tulokseen enemmän kuin tyytyväinen: ”Uskomatonta! Hienoa, että Suomen kansalla on näin hyvä maku.”

Elokuvan tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja-kirjoihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä. Tuomas iloitsee elokuvan suosiosta ja kertoo sen synnystä seuraavaa: ”Kesällä 2012 mietin kuinka vanhan äkeän miehen monologeista saadaan ketään kiinnostava elokuva. Käsikirjoitusta Domen kanssa työstäessämme kirkastui, että tässä on kyse sukupolvien välisestä kuilusta ja rakkaudesta. Ja koska sellaiset vaatimattoman universaalit teemat kiinnostivat meitä, ilmeisesti ne kiinnostavat myös teiniä Torniossa, eläkeläistä Espoossa ja hipsteriä Helsingissä. Otan karvalakin päästä ja korkkaan piimäpurkin 400 000 katsojan kunniaksi."

Mielensäpahoittaja on myös Suomen Golden Globe -ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan kilpailusarjaan. Dome Karukoski on asetettu lisäksi ehdolle parhaan ohjaajan kategoriaan sekä Antti Litja parhaaksi miespääosan näyttelijäksi. Säveltäjä Hilmar Örn Hilmarsson on asetettu ehdolle parhaasta elokuvamusiikista.

Mielensäpahoittaja sai ensi-iltansa perjantaina 5.9.2014. Eeppistä, sukupolvien välistä rakkaustarinaa tähdittävät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Elokuva kertoo kauniin, humoristisen ja koskettavan tarinan sukupolvien välisestä kuilusta ja rakkaudesta, luopumisesta sekä uuden löytämisestä. Tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-kirjoihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

 

Lue lisää
Katso elokuvan traileri täältä: »
Solar Films »
Mielensäpahoittaja Facebookissa »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu