Uutiset

MIELENSÄPAHOITTAJA-ELOKUVAN TOISEN VIIKONLOPUN KATSOJALUVUISSA POIKKEUKSELLINEN NOUSU

 

(15.9.2014)

- Elokuvalla jo 92 719 katsojaa
- Elokuvalle loistava arvio Variety-lehdessä

Dome Karukosken Mielensäpahoittaja-elokuvan kävijämäärä on poikkeuksellisen kovassa nousussa toisen viikonlopun jälkeen. Elokuva sai avausviikonloppuakin suuremman joukon liikkeelle. Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana sen näki 32 168 kävijää, mikä on 9 % ensimmäistä viikonloppua enemmän. Tällä hetkellä Mielensäpahoittajan on nähnyt jo huimat 92 719 katsojaa. Elokuvan levittäjäyhtiö Nordisk Filmin myyntipäällikkö Petri Viljanen uskoo, että 100 000 katsojan raja rikkoutuu muutaman päivän sisällä.

Elokuva esitettiin juuri Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien Contemporary World Cinema -sarjassa. Festivaali poiki lukuisia erinomaisia arvioita, joista ohessa elokuva-alan merkittävimmän julkaisun, Varietyn, ylistävä arvio:
http://variety.com/2014/film/reviews/toronto-film-review-the-grump-1201303798/

"Happily, though, the co-scripters make what initially looks like a catastrophe evolve into a touching story about tolerance and closing the generation gap. Along the way, they give the film and their irascible lead some depth and heart by including poignant archival footage and photos of the good old days that he constantly references." (Alissa Simon, Variety, September 11, 2014)

Mielensäpahoittaja sai ensi-iltansa perjantaina 5.9.2014. Eeppistä, sukupolvien välistä rakkaustarinaa tähdittävät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Elokuva kertoo kauniin, humoristisen ja koskettavan tarinan sukupolvien välisestä kuilusta ja rakkaudesta, luopumisesta sekä uuden löytämisestä. Tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-kirjoihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Dome Karukoski on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja menestyneimmistä elokuvaohjaajista. Kaikki hänen kokoillan elokuvansa on palkittu ulkomailla ja ne ovat olleet Suomessa yleisö- ja arvostelumenestyksiä. Elokuva-alan merkittävin julkaisu Variety nosti Karukosken viime vuonna ensimmäisenä suomalaisena maailman kymmenen kiinnostavimman ohjaajan 10 Directors To Watch -listalle. Hän on ollut kaikista elokuvistaan ehdolla parhaan ohjaajan Jussi-palkintoon ja voittanut kyseisen palkinnon kahdesti.

Kirjailija Tuomas Kyrö on julkaissut romaaneja, lastenkirjoja, draamaa, kolumneja sekä pakinoita. Hänet on palkittu Kalevi Jäntin palkinnolla, Nuori Aleksis -palkinnolla sekä Kiitos kirjasta -mitalilla. Hän oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2005. Suomen Urheilumuseosäätiö valitsi hänen teoksensa Urheilukirja Vuoden Urheilukirjaksi vuonna 2011. Mielensäpahoittaja sekä Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike -äänikirjoille on myönnetty kultalevy. Kyröltä ilmestyi heinäkuussa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -romaani.

Elokuvan tiedot:

Ohjaus
Dome Karukoski

Käsikirjoitus
Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski

Päärooleissa
Mielensäpahoittaja - Antti Litja
Emäntä - Petra Frey
Poika - Iikka Forss
Miniä - Mari Perankoski

Muissa rooleissa
Viktor Drevitski
Kari Ketonen
Mikko Neuvonen
Bruno Puolakainen
Janne Reinikainen
Alina Tomnikov

 

Lue lisää
Katso elokuvan traileri »
Mielensäpahoittaja Facebookissa »
Varietyn arvostelu »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu