Uutiset

Kotimainen elokuva avannut syksyn menestyksekkäästi

 

(28.8.2014)

Kesäkaverit-elokuvalla yli satatuhatta katsojaa

Kesäkaverit on syyskauden ensimmäinen elokuva, joka rikkoi 100 000 katsojan rajan. Inari Niemen ohjaama Kesäkaverit aloitti kauden vetämällä elokuvateattereihin 102 828 katsojaa vajaassa neljässä viikossa. Syksyllä elokuvateattereihin saapuvilla kotimaisilla elokuvilla on suuret odotukset. Kesäkaverit sai ensi-iltansa 1.8.2014 ja jatkaa vahvasti ohjelmistossa.

”Satatuhatta katsojaa on kotimaiselle elokuvalle erittäin hieno rajapyykki. Sen ylitys tarkoittaa, että tämä leffa uppoaa kaikenikäisiin naisiin ja miehiinkin! Mahtavaa!”, iloitsee Kesäkaverit-elokuvan tuottaja Jesse Fryckman.

Raikas Kesäkaverit on kertomus tyttöjen välisestä ystävyydestä, aikuistumisesta sekä suunnan etsimisestä elämälle. Pääosissa esiintyvät Iina Kuustonen, Minka Kuustonen ja Anna Paavilainen. Elokuvan on ohjannut Inari Niemi, käsikirjoittanut Juuli Niemi ja tuottaneet Jesse Fryckman ja Oskari Huttu. Muissa rooleissa nähdään Lauri Tilkanen, Pihla Viitala, Sampo Sarkola, Eero Ritala, Milka Ahlroth, Matleena Kuusniemi ja Aku Hirviniemi. Elokuvan on tuottanut Solar Films ja sen levittää Nordisk Film.


ELOKUVAN SYNOPSIS
Rusketu, päätä mitä teet syksyllä, älä rakastu

Vuosia ulkomailla tarjoilijana työskennellyt Iiris palaa Suomen Hankoon kesäksi, koska hänen paras kaverinsa Karoliina on hankkinut heille sieltä kesätyöt kahvilasta. Tytöt ystävystyvät omalaatuisen työkaverinsa, Eevan, kanssa, ja pääsevät asumaan tämän tädin rantahuvilalle. Suunnitelmissa on viettää huoleton kesä kavereiden kanssa juhlien ja rantaelämästä nauttien, ilman stressiä ja mieluiten ilman miehiä. Sellainen Tyttökesä.
Suunnitelmasta on kuitenkin yllättävän hankalaa pitää kiinni, kun tulevaisuus ahdistaa ja aikuisuus kaatuu muutenkin päälle. Kesän aikana Iiris, Karoliina ja Eeva joutuvat jokainen hyväksymään vaikeitakin asioita itsestään ja elämästään. Ja se miehetön kesäkin jää sitten kuitenkin pelkästään ideatasolle.

Onneksi on kuitenkin aurinko ja meri ja ranta ja vieressä ovat ystävät, jotka seisovat rinnalla loppuun asti. Kesäkaverit on elokuva ystävyydestä ja ”ehkä parhaasta kesästä ikinä”.

 

Lue lisää
Solar Films »
Kesäkaverit Facebookissa »
Kasmir Vadelmavene musiikkivideo »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu