Uutiset

Kotimaiset elokuvat ylittivät miljoonan elokuvateatterikatsojan rajan

 

(11.8.2014)

Kotimaiset elokuvat ylittivät miljoonan elokuvateatterikatsojan rajan

Kotimaiset elokuvat palasivat kesätauolta ryminällä kun Inari Niemen Kesäkaverit avasi kotimaisten elokuvien syyskauden elokuun alussa. Kesäkavereiden hieno avaus (elokuvan on nähnyt jo 54 602 katsojaa) nosti kotimaisten elokuvien tämän vuoden kokonaiskatsojamäärän yli miljoonaan elokuvateatterikävijään. Yhteensä elokuvateattereissa on vuoden aikana käynyt noin 4,4 miljoonaa katsojaa, joista kotimaisten tuotantojen osuus on noin 23 prosenttia eli saman verran kuin viime vuonna.

Kotimaiset koko perheen elokuvat ovat jälleen menestyneet erinomaisesti. Tänä vuonna levityksessä olleet Marko Mäkilaakson Ella ja kaverit 2 – Paterock, Saara Cantellin Onneli ja Anneli sekä Timo Koivusalon ohjaama Risto Räppääjä ja liukas Lennart ovat yhdessä keränneet lähes puolet kaikista kotimaisten elokuvien katsojista. Risto Räppääjä ja liukas Lennart on myös koko vuoden katsotuin elokuva ulkomaiset mukaan lukien noin 262 000 katsojalla.

Myös kotimaiset komediaelokuvat ovat olleet suosittuja tänä vuonna. Aleksi Mäkelän ohjaama Kummeli V on kaikista elokuvista toiseksi katsotuin tällä hetkellä noin 180 000 katsojalla. Myös Saara Cantellin ohjaama Ainoat oikeat ja Samuli Valkaman draamakomedia Ei kiitos ovat ylittäneet 100 000 katsojan rajan tämän vuoden puolella.

Tänä vuonna teatterilevitykseen on saatu jo 21 kotimaista ensi-iltaelokuvaa, joista seitsemän on dokumenttielokuvia. Kotimaisilla elokuvilla oli tänä vuonna poikkeuksellisen pitkä kesätauko eikä kesä- ja heinäkuussa teattereissa avannut lainkaan kotimaisia uutuuselokuvia. Kevään viimeinen kotimainen uutuus, dokumenttielokuva Tonislav Hristovin Love & Engineering oli ensi-illassa 9. toukokuuta ja viimeisin fiktielokuva lähti levitykseen jo 11. huhtikuuta. Syyskaudella on luvassa vielä ainakin 13 uuttaa kotimaista elokuvaa, joten katsojalukujen voidaan olettaa nousevan jälleen lähelle kahta miljoonaa.

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu