Uutiset

Big Game valittu ensiesitykseen Toronton festivaalille

 

(29.7.2014)

LEHDISTÖTIEDOTE
Subzero Film Entertainment
29.7.2014


BIG GAME VALITTU ENSI ESITYKSEEN TORONTON FESTIVAALEILLE

Samuel L. Jacksonin ja Onni Tommilan tähdittämä Big Game -elokuva saa ensiesityksensä Toronton kansainvälisellä elokuvafestivaalilla (TIFF) syyskuussa. Jalmari Helanderin ohjaama elokuva on valittu esitykseen suosittuun Midnight Madness -sarjaan. Helanderin ja tuottaja Petri Jokirannan edellinen elokuva, Rare Exports, esitettiin myös Torontossa.

Elokuvan tuottaja Petri Jokiranta: “Olen innoissani että olemme jälleen Torontossa Jalmarin toisen elokuvan kanssa, sillä myös Rare Exports sai ensiesityksensä ja upean vastaanoton Toronton festivaalilla. Toronton yleisö rakasti Rare Exportsia ja he tulevat hämmästymään Big Gamesta.”

‘"We're delighted to be unveiling the film in the festival and honoured to be selected. Toronto is the perfect festival to unleash Big Game in to the world and we hope the audience enjoys its as much as we did making it", kertoo osatuottaja Will Clarke Altitude Film Entertainmentista.

Jalmari Helanderin ohjaaman sekä Petri Jokirannan tuottaman toimintaelokuvan pääosissa nähdään Samuel L. Jackson, joka näyttelee pääosassa Yhdysvaltain presidenttiä sekä Onni Tommila, joka esittää 13-vuotiasta Oskaria. Tommila oli pääosassa myös Helanderin ja Jokirannan menetyselokuvassa Rare Exports. Muissa osissa nähdään mm. Jim Broadbent (Iris, The Iron Lady), Felicity Huffman (Transamerica, TV-sarja Täydelliset naiset), Victor Garber (Titanic, Argo), Ted Levine (Uhrilampaat, American Gangster) ja Ray Stevenson (Thor, G.I. Joe: Kosto).

Big Game on adrenaliinilla kyllästetty toimintaseikkailu, jollaista Suomessa ei ole aikaisemmin nähty. Elokuva perustuu Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan tarinaan ja sen on käsikirjoittanut Jalmari Helander. Kuvaajana toimii Mika Orasmaa (Rare Exports, Iron Sky) ja Scanline VFX (Marvel’s Avengers Assemble, Iron Man) vastaa erikoistehosteista. Elokuvaa kuvattiin kahdeksan viikkoa ympäri Baijeria ja sen tuotantobudjetti on n. 8,5 miljoonaa euroa.

SYNOPSIS
Air Force One on Suomen ilmatilassa tuomassa Amerikan presidenttiä (Samuel L. Jackson) valtiovierailulle. Matka kuitenkin keskeytyy, kun kone putoaa erämaahan, Pohjois-Suomeen, terroristien hyökkäyksessä. Järjestetyn salaliiton tarkoituksena on kaapata presidentti. Terroristien suunnitelma onkin toteutumassa täydellisesti lukuun ottamatta yhtä odottamatonta tekijää. 13-vuotias suomalaispoika, Oskari (Onni Tommila), löytää presidentin ennen terroristeja ja päättää auttaa tätä. Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä.Big Game saa ensi-iltansa Suomessa alkuvuodesta 2015.


 

Lue lisää
BIG GAME Facebookissa »
BIG GAMEn esittelysivu »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu