Uutiset

Hannu Salonen kiinnitettiin uuden Vares-sarjan ohjaajaksi

 

(4.10.2013)

Saksassa ohjaajanuran luonut Hannu Salonen, 41, ohjaa ja käsikirjoittaa uuden Vares-sarjan elokuvia.
Solar Films kiinnittää tuotantoon myöhemmin toisenkin ohjaajan. Myös käsikirjoittajia on useita.
Ensimmäinen kuudesta elokuvasta tulee ensi iltaan tammikuussa 2015. Koko sarja näytetään elokuvateattereissa 2015 – 2017.

Kaikki kuusi elokuvaa kuvataan ensi vuonna. Sen jälkeen Vares-elokuvia on tehty kaikkiaan neljätoista. ”Vahvin ehdokas kuvauskaupungiksi on Turku, mutta rahoituksen takia muutkin vaihtoehdot ovat mahdollisia”, Vares-sarjan vastaava tuottaja Markus Selin sanoo.

Antti Reini jatkaa Vareksena. Muut näyttelijät julkistetaan kuvausaikataulun vahvistuttua. Silloin paljastetaan myös, mitkä Reijo Mäen Vares-romaaneista päätyvät uuteen elokuvasarjaan.

Tähän mennessä elokuvat on tehty kirjoista Keltainen leski, Jäätynyt enkeli, Pahan suudelma, Huhtikuun tytöt, Sukkanauhakäärme, Kaidan tien kulkijat, Uhkapelimerkki ja Pimeyden tango. Niiden ohjaajat ovat olleet Aleksi Mäkelä, Anders Engström ja Lauri Törhönen.

Porissa 10. heinäkuuta 1972 syntynyt Hannu Salonen on työskennellyt pääosin Saksassa. Hän on ohjannut yhteensä nelisenkymmentä elokuvaa ja tv-elokuvaa, muun muassa Moments in Monochrome (1998), Downhill City (1999), All' Arrabiata - Eine kochende Leidenschaft (2000) ja Vasha (2009). Salonen on ohjannut lukuisia jaksoja moniin tv-sarjoihin, joista mainittakoon saksalaiset Ki.Ka-Krimi.de, Polizeiruf 110, Commisario Laurenti, Kriminalisti, Rikospaikalla ja Tatort (Schimanski ) sekä amerikkalainen Crossing Lines.

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu