Uutiset

VIISI ELOKUVAA TAVOITTELEE POHJOISMAIDEN NEUVOSTON ELOKUVAPALKINTOA 2013

 

(4.9.2013)

KERRON SINULLE KAIKEN (OPEN TO ME) on Suomen ehdokas Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon 2013 saajaksi.
Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja on Simo Halinen ja tuottaja Liisa Penttilä-Asikainen / Edith Film, osatuottaja Zentropa International Sweden

”Useimmat ihmiset uskovat olevansa suvaitsevaisia. Avarakatseisuus joutuu koetukselle, jos erilaisuus liippaa kyllin läheltä. Juuri tällaisen inhimillisen ja vivahteikkaan testitilanteen Simo Halinen rakentaa elokuvassaan Kerron sinulle kaiken. Päähenkilö on miehen ruumiiseen syntynyt nainen, Mauri, josta on tullut sukupuolenkorjausleikkauksella Maarit.
Ympäristön paineita vastaan taisteleva Maarit on sankari tarinassa, jossa ei ole pahiksia. Halisen käsikirjoittaman ja ohjaaman elokuvan suuri vahvuus on sen ymmärrys ihmisiä kohtaan. Tarkka kerronta ja erinomaiset roolityöt tukevat intensiivistä kokonaisuutta.”
Palkintolautakunnan jäsenet: Outi Heiskanen, Harri Römpötti, Johanna Grönqvist

SYVYYS (DJÚPIÐ / THE DEEP) - Islanti
Ehdokkaat ovat Baltasar Kormákur (ohjaaja), Jón Atli Jónasson, Baltasar Kormákur (käsikirjoittajat) sekä Agnes Johansen ja Baltasar Kormákur (tuottajat).

SOM DU SER MEG (I BELONG) - Norja
Ehdokkaat ovat Dag Johan Haugerud (ohjaaja), Dag Johan Haugerud (käsikirjoittaja) ja Yngve Sæther (tuottaja).

SYÖDÄ, NUKKUA, KUOLLA (ÄTA SOVA DÖ / EAT SLEEP DIE) - Ruotsi
Ehdokkaat ovat Gabriela Pichler (ohjaaja), Gabriela Pichler (käsikirjoittaja) ja China Åhlander (tuottaja).

KERRON SINULLE KAIKEN (OPEN TO ME) - Suomi
Ehdokkaat ovat Simo Halinen (ohjaaja), Simo Halinen (käsikirjoittaja) ja Liisa Penttilä (tuottaja).

JAHTI (JAGTEN / THE HUNT) - Tanska
Ehdokkaat ovat Thomas Vinterberg (ohjaaja), Tobias Lindholm ja Thomas Vinterberg (käsikirjoittajat) sekä Sisse Graum Jørgensen ja Morten Kaufmann (tuottajat).

”Pohjoismaiden neuvoston ja Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston puolesta minulla on kunnia julkistaa tämän vuoden viisi ehdokasta. 'Inhimilliset kasvot', yksilö ryhmän/yhteiskunnan edessä sekä kunnioitus ja arvokkuus ovat yhteisiä teemoja, jotka kulkevat näiden elokuvien läpi punaisena lankana. Pohjoismainen todellisuus asettaa raamit, joiden puitteissa jokapäiväinen elämä pulmineen on saanut erinomaisilta näyttelijöiltä empaattisen, humoristisen ja uskottavan tulkinnan. Ehdokaselokuvat ovat korkeaa kansainvälistä tasoa, niillä on oma äänensä ja jotain aitoa sydämessään. On helppo ymmärtää, miksi pohjoismaiset elokuvat (ja TV-sarjat) viime vuosina ovat voittaneet merkittäviä kansainvälisiä palkintoja ja niistä on tullut suosittua kulttuurivientiä ympäri maailmaa. Juuri nyt Pohjolalla tilaisuus käyttää huomattavasti enemmän vaikutusvaltaa, mutta se vaatii jatkossakin urheutta, yhteistyötä, lahjojen kehittämistä – eikä vähiten rahoitusta”, Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston johtaja Hanne Palmquist sanoo.


Pohjoismaiden neuvoston palkinnot julkistetaan ja jaetaan 30. lokakuuta suuressa palkintogaalassa Oslon oopperatalossa. Suoraa tv-lähetystä voi seurata kaikissa Pohjoismaissa.

Helsingissä kaikki viisi ehdokaselokuvaa nähdään ”Rakkautta & Anarkiaa” Helsinki Film Festivalin ohjelmistossa 19.-29.9.2013. Elokuvat nähdään myös
Espoossa, Kino Tapiolassa 23.-25.9.

 

Lue lisää
Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu