Uutiset

UNIVERSAL PICTURES INTERNATIONAL ENTERTAINMENT JA SONY PICTURES HOME ENTERTAINMENT YHDISTYVÄT

 

(2.5.2013)

Yhteisyritys jakelee kotiviihdetuotteita elokuusta 2013 alkaen.

Sony Pictures Home Entertainment (SPHE) ja Universal Pictures International Entertainment (UPIE) ilmoittivat tänään sopimuksestaan perustaa yhteisyritys, joka jakelee UPIE:n ja SPHE:n kotiviihdetuotteita Pohjoismaissa (Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi) ja tukee kummankin studion digitaalisten tuotteiden myyntiä alueella. Asiasta tiedottivat UPIE:n toimitusjohtaja Eddie Cunningham ja SPHE:n maailmanlaajuisen kaupallisen osaston varatoimitusjohtaja Matt Brown.

Olemassa olevat UPIE:n ja SPHE:n kotiviihdetoiminnat lopetetaan erillisinä liiketoimintayksikköinä ja niistä muodostetaan uusi yritys nimeltä Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB, jonka on määrä aloittaa kotiviihdetuotteiden jakelu elokuussa 2013. Yrityksen toimitusjohtajaksi on nimetty Jonas Wahlander. Yhteisyritys hallitsee kummankin yrityksen elokuvien, televisio-ohjelmien ja erikoisaiheiden DVD- ja Blu-ray™-julkaisujen markkinointia, myyntiä, jakelua ja toimittamista Pohjoismaissa.

”Pohjoismaat ovat vahvoja markkina-alueita, joiden kuluttajat ovat erittäin kiinnostuneita maailmanluokan elokuvatuotteista”, kertoi Brown. ”Tämän yhteisyrityksen perustaminen Universalin kanssa luo jakelu- ja markkinointitoimintoja, jotta kehittyvän liiketoimintaympäristön haasteisiin voidaan vastata tehokkaasti näillä alueilla. Samalla voimme varmistaa, että pohjoismaalaiset kuluttajat saavat erinomaiset kotiviihdetuotteet ajallaan.”

”Pohjoismainen yhteisyrityksemme Sony Pictures Home Entertainmentin kanssa perustuu olemassa olevaan onnistuneeseen yhteistyöhön Australiassa”, Cunningham lisäsi. ”Olemme oppineet Australiasta, että SPHE:n ja Universalin parhaiden kykyjen yhdistäminen ensiluokkaiseksi toiminnaksi voi hyödyntää huomattavasti sekä asiakkaita että paikallisia markkinoita yleisesti. Pohjoismaat ovat tärkeä strateginen markkina-alue sekä SPHE:lle että Universalille, ja olemme varmoja, että Jonas Wahlander saa uuden yrityksen menestymään.”

Tämän yhteisyrityksen muodostaminen ei vaikuta Sony Pictures Entertainmentin ja NBCUniversal Internationalin muihin elokuviin, televisioon ja digitaaliseen jakeluun liittyviin liiketoimiin Pohjoismaissa.

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu