Uutiset

Glamour on koitua Muumien kohtaloksi Rivieralla

 

(29.4.2013)

Muumit Rivieralla -elokuvan tuotanto alkaa

Tove Janssonin piirtämät alkuperäiset suomalaiset sarjakuvat heräävät henkiin valkokankaalla kokoillan animaatioelokuvassa aikuisille ja lapsille. Ensi vuonna vietetään Tove Janssonin 100-vuotisjuhlaa ja sen kunniaksi pääsevät aidot ja särmikkäät Muumit lokakuussa 2014 vihdoin parrasvaloihin. Muumit Rivieralla -elokuva perustuu sarjakuvaan Familjen lever högt (Muumiperhe Rivieralla), joka pohjautuu Toven ja hänen äitinsä kokemuksiin Rivieran lomalla.

Elokuvan tuottaja Hanna Hemilä kertoo: ”On suuri kunnia saada kehittää elokuvaa Tove Janssonin sarjakuvien pohjalta. Sopivan animaatiotyylin, värimaailman ja tarinoiden tasojen löytyminen on haastavaa. Pyrimme säilyttämään Toven kädenjäljen samalla kun kehitämme projektia elokuvakerronnan ehdoin. Sarjakuvien sosiaalinen ja poliittinen satiiri on uutta monille japanilaisten Muumi-sarjojen parissa kasvaneille. Huomioimme myös katsojat, jotka eivät entuudestaan tunne Muumi-hahmoja ja -filosofiaa.”

”Tove Janssonin sarjakuvat ilahduttivat lapsia yksinkertaisuudellaan ja viihdyttivät aikuisia älykkäillä ja monivivahteisilla tarinoillaan. Vapaus, optimismi, herkkyys ja yli kulttuurien ulottuva hyväksyntä olivat Muumisarjakuvastrippien sanoma. Tavoitteeni on muistaa ajatus niiden takana — lapselle, joka asuu jokaisessa aikuisessa”, kuvailee elokuvan ohjaaja Xavier Picard.

Oy Moomin Characters Ltd:n taiteellinen johtaja Sophia Jansson iloitsee hankkeesta: ”Olemme vuosia pitäytyneet tekemästä uusia Muumi-elokuvia, joten nyt tuntuu erityisen hauskalta työskennellä hankkeessa, joka on uskollinen Toven alkuperäisissä sarjakuvissa esiintyvälle Muumille. Sarjakuvien tarinat ovat monille vielä tuntemattomia ja ne on suunnattu selkeästi myös aikuisille. Toivon, että elokuva antaa myös vanhemmille Muumi-faneille jotain uutta.”

”Suomessa ei ole toista Muumin kaltaista, kansainvälisesti tunnettua satuhahmoa, jota rakastettaisiin yhtä laajasti iästä ja sukupuolesta riippumatta. Olemme tavattoman innoissamme tästä hankkeesta. Muumit Rivieralla tulee olemaan elokuvasyksyn 2014 tapaus”, hehkuttaa Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

MUUMIPEIKKO-SARJAKUVAT
Maailman suurin iltapäivälehti, Associated Newspapersin lehti Evening News, alkoi 50-luvulla julkaista Muumipeikko-sarjakuvia englanniksi. Suomenkielisenä Muumipeikko-sarjakuvaa alettiin ensimmäisenä julkaista Ilta-Sanomissa ja ruotsinkielisenä Ny Tid -lehdessä. Parhaimmillaan Muumipeikko ilmestyi neljässäkymmenessä maassa ja noin 120 lehdessä. Tämä tekee siitä kaikkien aikojen menestyksekkäimmän suomalaisen sarjakuvan.

ELOKUVAN SYNOPSIS
Niiskuneiti on haikaillut pääsevänsä matkoille, niinpä Muumit, Niiskuneiti ja Pikku Myy päättävät lähteä seikkailulle merelle. Myrskyn jälkeinen taifuuni lennättää heidän pienen purjeveneensä Rivieralle, missä he päätyvät Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin. Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Moomin ja pääsee piireihin. Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä. Pinnalliseen elämänmenoon ja glamouriin tympääntynyt Muumimamma muuttaa mustasukkaisuuden kourissa kamppailevan Muumin kanssa asumaan perheen vanhan veneen alle. Ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla.

Muumit Rivieralla -elokuvan ovat käsikirjoittaneet Leslie Stewart, Annina Enckell, Hanna Hemilä ja Xavier Picard, joka myös ohjaa elokuvan. Hanna Hemilä/Handle Productions Oy on elokuvan tuottaja.


MUUMIT RIVIERALLA SAA ENSI-ILTANSA ELOKUVATEATTEREISSA 10.10.2014 KAUTTA SUOMEN

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu