Uutiset

Anjalankosken 29. elokuvapalkinto Saara Cantellille elokuvasta Tähtitaivas talon yllä

 

(22.1.2013)

Anjalankosken elokuvapalkinto (4000€), joka on jakojärjestyksessä 29, annetaan tänä vuonna elokuvaohjaaja Saara Cantellille elokuvasta Tähtitaivas talon yllä. Palkinto jaetaan sunnuntaina 27.1.2013 klo 15.00 alkavassa jakotilaisuudessa, joka on osa Anjalankosken 44. Kinosunnuntaita. Kinosunnuntai on maamme vanhin vuosittainen elokuvatapahtuma. Elokuva nähdään kahtena näytöksenä klo 13.00 (kutsuvieraat ja yleisö) ja klo 19.00 (yleisö)


Palkinnon ovat rahoittaneet:

Anjalankosken Säästöpankkisäätiö 2000 €
Kouvolan kaupunki 1500 €
Kymenlaakson Opisto 400 €
Anjalankosken elokuvakerho 100 €

Kinosunnuntain oheiskulut ovat rahoittaneet Anjalankosken Säästöpankkisäätiö, Kymenlaakson Opisto ja Anjalankosken elokuvakerho. Kymenlaakson osuuspankki on tukenut tapahtumaa tilajärjestelyin.

Palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtajana Antero Peräkasari (kaupunki), Emilia Mänttäri (kaupunki, kulttuuri- ja kirjastolautakunta), Kari Finer (asiantuntijajäsen), Risto Torniainen (Anjalankosken elokuvakerho), Olli Laurila (Kymenlaakson Opisto), Hannele Viljakainen (Anjalankosken Säästöpankkisäätiö) ja Hannu Waarala (kriitikko, asiantuntijajäsen). Palkintoraati oli päätöksessään yksimielinen. Elokuvavuosi oli varsin tuottelias (lähes 30 fiktioelokuvien ensi-iltaa) ja tuotti muutaman varsin tasokkaan elokuvan.

Anjalankosken elokuvapalkinnon myöntämisen pääkriteerit ovat merkittävä ja omaperäinen saavutus edellisen vuoden aikana elokuvan alalla. Saara Cantell on elokuvassaan moniäänisen ja monitasoisen elokuvakerronnan kautta luonut historiallisesti mielenkiintoisen kokonaiskuvan suomalaisen naisen pyrkimyksestä itseyteen ja omaan kohtaloonsa. Elokuva koostuu kolmelle eri aikajaksolle sijoittuvasta episodista.

Elokuvaan ohjaus ja käsikirjoitus on Saara Cantellin, päätehtävissä näyttelevät Elin Petersdottir (Salla), Meri Nenonen (Tuulikki), Irina Björklund (Saima), Senja Mäkiaho (Salla-Mari), Lauri Tanskanen (Ville), Leo Honkonen (Toivo) ja Kai Vaine (Seppo). Tuottajat ovat Outi Rousu, Ella Piesala ja Snorri Porisson. Kuvauksesta on vastannut Marika Hällfors, leikkauksesta Savar Gudmunsson, lavastuksesta Pirjo Rossi, musiikista Sid Hille, pukusuunnittelusta Auli Turtiainen ja äänisuunnittelusta Pietari Koskinen. Tuotantoyhtiö on Pystymetsä Oy (http/pystymetsa.com) ja elokuvaa levittää Nordisk Film Oy.

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu