Uutiset

Anima Vitae Oy laajentaa toimintaansa Aasiaan

 

(9.11.2012)

Niko 2 - lentäjäveljekset -elokuvasta tunnettu animaatiostudio Anima Vitae Oy laajentaa toimintaansa Aasiaan ja vahvistaa verkostoaan Hollywoodissa.

Animaatiostudio Anima Vitae Oy on allekirjoittanut joint venture -sopimuksen animaatiostudion perustamisesta Kuala Lumpuriin Malesiaan. Studio rakennetaan Animan kehittämän linjaston pohjalta yhteistyössä paikallisen kumppanin Creative Media Pointin kanssa.

”Kävimme viimeisen parin vuoden aikana neuvotteluja löytääksemme kumppanin Animan seuraavaan askeleeseen. Finnanimation ry:n Aasia-raporttien pohjalta kiinnostuimme Malesiasta, jonne perustamme Animan toisen studion” Petteri Pasanen kommentoi ja jatkaa ”paikallinen, äidinkieleltään kiinalainen kumppani, jolla on oma animaatiokoulu, oli houkutteleva yhdistelmä Malesian 30% rebate-mallin kanssa”. Kehittyneeksi kehitysmaaksi määritellyn Malesian tavoitteena on nousta kehittyneeksi maaksi vuoteen 2020 mennessä. ”Bisnestä menemme tekemään, mutta Finnpartnershipin kautta tämä on myös käytännön kehitysapua” Pasanen lopettaa.

Aiemmin tällä viikolla Hollywoodissa, American Film Marketin aikaan, Anima Vitae teki sopimuksen Max Howard Consulting Groupin kanssa. Max Howardin rooli on auttaa löytämään rahoitus- ja levityskumppanit, jotka sopivat Animan uuteen Helsinki-Kuala Lumpur rakenteeseen. "Tiimini ja minä olemme iloisia voidessamme tarjota konsultointipalveluita tähän innovatiiviseen ja jännittävään seikkailuun. Pitkän aikavälin visio on erinomainen ja tarjoaa suuria mahdollisuuksia molemmille organisaatioille", sanoo Max Howard. Howard rakensi ja johti Disneyn studioita Lontoossa, Pariisissa, Orlandossa ja Los Angelesissa, työskennellen Disneyn ikimuistoisimmissa elokuvissa kuten Who Framed Roger Rabbit, Little Mermaid, Kaunotar ja Hirviö, Aladdin sekä Leijonakuningas. Warner Bros Feature Animationin johtajana hän valvoi elokuvia kuten Iron Giant ja Space Jam. DreamWorksillä hän oli co-executive-tuottaja elokuvassa Spirit, Stallion of the Cimarron.

***********

Anima Vitae
Animaatiostudio Anima Vitae on parhaiten tunnettu eurooppalaistakin animaatiohistoriaa tehneestä, 118 maahan myydystä, vuonna 2008 ilmestyneestä elokuvasta Niko - lentäjän poika. Jatko-osa Niko 2 - lentäjäveljekset tuli Suomessa elokuvateattereihin 12.10.2012. Niko seikkailee myös iPhone- ja iPad-pelissä sekä iPad-kirjassa, kuvakirjassa ja äänikirjassa. Anima Vitaen omistavat viisi studiolla työskentelevää osakasta.

 

Lue lisää
Anima Vitae »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu