Uutiset

SUOSITUN HOPEATÄHTI –ELOKUVAKERHON SYKSY 2012 ON KOTIMAINEN

 

(12.9.2012)

Hopeatähti – eläkeläisten elokuvakerhon syyskausi 2012 Kuopiossa on laadukas ja kotimainen.

Kaikille avoimen kerhon syyskausi alkaa tiistaina 25.9. klo 13 tähtivierailulla, kun kirjailija Harri Tapper (s. 1929) tulee alustamaan Kuopion ensi-iltana esitettävän, legendaaristen Tapperien veljesten lapsuus-ja nuoruusvaiheista kertovan draamadokumentin "Tämän kosken lapset" (Suomi 2012). Tapperin luennon nimi on ”Mikä on Vihtorin akatemia?” Avajaisesitykseen saapuu vieraaksi myös elokuvan ohjaaja Janne Heinonen. Kuinka saarijärveläisperheen kaikista pojista tuli merkittäviä taiteilijoita Suomen kulttuurielämässä – siihen mitä kiehtovimpaan kysymykseen saamme kuulla Harri Tapperin omakohtaisia vastauksia Kuopiossa.

Hopeatähti jatkaa keväällä 2012 hyvin alkanutta yhteistyötä Ikääntyvien yliopiston kanssa. Hopeatähden pääsponsorina on Terve Kuopio. Kerhon saaman suuren suosion vuoksi kerhon esityksiä on tänä syksynä aiempaa enemmän: osasta esityksiä on saman päivän aikana kaksi perättäistä esitystä.

Lokakuun alussa vuorossa on ”Varasto” 4.10. klo 13 – poikkeuksellisesti kerhoesitys pidetään torstaina
(Ohjaus: Taru Mäkelä. Suomi 2011. 1t 35 min. K7. ) Elokuvan päähhenkilö on Antero Rousku, maalikaupan varastomies joka tekee raskasta työtä ja myy ohi kirjanpidon työnantajansa tavaraa. Työtoveri kellarivarastossa on Raninen, jonka elämä rakentuu työnteosta, riidoista vaimon kanssa sekä lottoamisesta. Räväkkä ”duunarikomedia” on ollut kotimaisen elokuvavuoden 2011 yleisösuosikki.

Lokakuun toinen elokuva ”Hiljaisuus” esitetään kaksi kertaa ti 23.10. klo 13 ja 15.30. ”Hiljaisuus” sai neljä Jussi-palkintoa 2012: paras miespääosa, paras miessivuosa sekä paras musiikki ja äänisuunnittelu. (Ohjaus: Sakari Kirjavainen. Suomi 2011. 1t 50 min. K12. ) Eino (Joonas Saartamo) astuu sotapalvelukseen yhdessä ystävänsä Antin (Lauri Tilkanen) kanssa yksikköön, jossa pieni joukko suorittaa raskasta ja vaativaa tehtävää. Antti on kauppamies, joka sälyttää raskaimmat työt Einolle ja keskittyy kaupankäyntiin rintamalinjojen yli. Naisten tehtävä yksikössä on toimittaa kaatuneita sotilaita rakkaittensa haudattavaksi. Arki on ristiriitaisten tunteiden täyttämää.

Rankan sotaelokuvan jälkeen ohjelmistossa tarjotaan kaamoksen syvetessä maaraskuussa kevyempää, mutta hyvää.: romanttinen tunnelmapala ”Avain Italiaan” tiistaina 20.11. klo 13. (Ohjaus: Rosa Karo. Suomi-USA-Italia-Englanti 2011. 1t 35 min. K7.) Cabella on 19-vuotias orpotyttö, joka ei koskaan ole tuntenut vanhempiaan. Kun Max-setä kuolee, Cabellasaa perinnöksi vanhan avaimen, joka johdattaa hänet rapistuneeseen taloon pienessä italialaisessavuoristokylässä. Hylätyn talon vaatekaapista löytyy Cabellalle sopivia vaatteita ja eräänä iltana hän tutustuu nuohoojapojan Angelon haamuun… Tuomas Kantelisen musiikki viettelee mukaan auringonlämpöä hehkuvalle matkalle.

Hopeatähden pikkujoulu-esityksiä on luvassa kaksi: tiistaina 11.12. klo 13 ja 15.30. , jolloin nähdään kotimainen veijaritarina”Napapiirin sankarit” (Ohjaus: Dome Karukoski. Suomi 2010. 1t 32 min. K12.) ”Napapiirin sankarit” on railakashenkinen komedia nuorista miehistä nykyajan ”tulitikkuja lainaamassa” halki Lapin ja suomalaisen miehen sielunmaiseman. Mukana on myös hyppysellinen joulun henkeä.

Hopeatähden syyskauden 2012 ohjelma täydentyy syksyn aikana taiteilija- ja keskusteluvierailla.

*********
Hopeatähti on eläkeikäisten elokuvakerho, joka toimii Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio.) Kerhon järjestäjä on alueellinen elokuvakeskus ISAK ry. Jäsenkortteja tai erillisiä jäsenmaksuja ei ole, vaan liput yksittäisiin esityksiin myydään suoraan ovelta 5 euron hintaan.

Lipunmyynti avautuu n. ½ tuntia ennen esityksen alkua (ei ennakkovarauksia). Esitteitä: Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27, Kuopio. Tiedustelut: 050 338 3640 /ISAK ry tai Kuvakukko 044 718 2470.
Ohjelmamuutokset mahdollisia.

 

Lue lisää
Hopeatähti »
Varasto »
Avain Italiaan »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu