Uutiset

NÄLKÄPELI HUIKEA MENESTYS SUOMESSA JA MAAILMALLA

 

(26.3.2012)

Nälkäpeli-ilmiö valloitti Suomen

Nälkäpeli (The Hunger Games) oli viikonlopun jälkeen Suomen ja USAn lisäksi ykkönen kaikilla suurilla markkinoilla ympäri maailman. Suomessa elokuvan näki aloitusviikonloppuna (23.-25.3.) 41 216 katsojaa, joka on tämän vuoden toiseksi suurin avaus. USAssa Nälkäpeli teki kautta aikojen kolmanneksi suurimman avaustuloksen, n. 155 miljoonaa dollaria.

Nälkäpeli oli yksi odotetuimpia elokuvia tänä vuonna ja sen myötä Suomessa saatiin myös kokea viikonloppuna todellista aitoa fanikulttuuria. Elokuvateatteri Kinopalatsissa, Helsingissä nähtiin ensi-illassa Nälkäpelifaneja pukeutuneena elokuvan ja kirjojejn hahmoiksi. Kinopalatsin henkilökunnan mukaan paikalla nähtiin ainakin useita Katniss, Cinna, Gale ja Effie Trinkett –hahmoja.

Elokuvan on ohjannut Gary Ross ja pääosissa nähdään Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelson ja Lenny Kravitz. Nälkäpeli-elokuva perustuu Suzanne Collinsin samannimiseen kirjaan joka on osa menestystrilogiaa: Nälkäpeli, Vihan liekit ja Matkijanärhi. Kirjat ovat keikkuneet USAn myydyimpien kirjojen listaykkösenä ja Suomessakin Nälkäpeliä on myyty jo yli 21 000 kappaletta.

Viime viikolla julkaistiin The Hunger Games soundtrack, joka sisältää 16 elokuvaa varten kirjoitettua laulua. Levyn ensimmäinen single on supertähti Taylor Swiftin esittämä Safe & Sound. Mukana myös uusi Arcade Fire kappale Abraham’s Daughter, sekä Maroon 5, Neko Case ja The Decemberists.

 

Lue lisää
Nälkäpeli »
Nälkäpeli Facebookissa »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu