Uutiset

VARASTO ON SUOMEN KATSOTUIN ELOKUVA

 

(27.1.2012)

Taru Mäkelän ohjaama duunarikomedia Varasto nousi vuoden 2012 tähän asti katsotuimmaksi elokuvaksi 122 184 katsojalla. Kaiken kaikkiaan Varaston on nähnyt tähän mennessä jo 128 877 katsojaa. Varaston tasainen menestys kertoo että kaiken ikäiset ja sorttiset ihmiset ovat pitäneet elokuvasta. Taru Mäkelä on ehdolla parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon saajaksi ja Hannele Lauri parhaasta naissivuosasta. Jussit jaetaan 29.1.2012.

Nordisk Filmin myyntipäällikkö Petri Viljanen kommentoi: ”Olen innostunut Varaston suosiosta. Uskon elokuvan tasaisen kävijämäärän viikko toisensa jälkeen ennakoivan että Varastolla on jopa mahdollisuudet saavuttaa 200 000 katsojan rajapyykki.”


ELOKUVA
Antero Rousku on maalikaupan varastomies. Hän tekee raakaa lihasvoimaa kysyvää työtä, jossa maalisävyjä sekoitetaan ja remonttimateriaaleja kannetaan paikasta toiseen jokapäiväisen leivän eteen. Rouskulle pelkkä leipä ei riitä, vaan hän myy ohi kirjanpidon työnantajansa tavaraa vähän väliä kaupassa asioivalle Jylhäkorvelle.

Rouskun työtoveri kellarivarastossa on Raninen, jonka elämä rakentuu työnteosta, riidoista vaimon kanssa sekä lottoamisesta. Raninen haluaa voittaa päävoiton mutta hän tahtoo saada oikeat numerot juuri siinä järjestyksessä, missä ne lottokoneesta pullahtavat. Raninen ei siis ole se penaalin terävin kynä...

Rouskun vapautta uhkaa suhde maalikaupan myyjättäreen, Karitaan. Rousku haluaa pitää naisen etäällä itsestään, paitsi ollessaan tämän sängyssä. Karita taas on päättänyt toisin…

Varaston on ohjannut Taru Mäkelä (Pikkusisar, Saalis). Pääosissa nähdään Kari-Pekka Toivonen, Minttu Mustakallio ja Aku Hirviniemi. Herkullisissa sivurooleissa näyttelevät mm. Esko Salminen, Juha Muje, Hannele Lauri, Vesa-Matti Loiri ja Tomi Lauri. Elokuvan on tuottanut Markku Tuurna Kinosto Oy:lle ja käsikirjoittanut Veli-Pekka Hänninen. Varasto perustuu Arto Salmisen samannimiseen romaaniin.

 

Lue lisää
Varasto »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu