Uutiset

TÄHTITAIVAS TALON YLLÄ GÖTEBORGIN KILPASARJAAN

 

(10.1.2012)

Palkitun Saara Cantellin uusi elokuva kisaa Pohjoismaiden tärkeimmästä elokuvapalkinnosta.

Saara Cantellin ohjaama Tähtitaivas talon yllä –elokuva on valittu ainoana suomalaisena elokuvana arvostetun Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjaan. Göteborgin kansainvälisillä elokuvajuhlilla jaettava Dragon Award Best Nordic Film -palkinto on elokuva-alan rahallisesti suurimpia tunnustuksia: noin miljoona Ruotsin kruunua.
Göteborgin elokuvafestivaali on Skandinavian merkittävin elokuvafestivaali ja yksi suurimmista elokuva-alan yleisötapahtumista maailmassa. Göteborgin festivaali järjestetään 27.1.-6.2.2012. Tähtitaivas talon yllä näytetään festivaaleilla 2., 3. ja 4. helmikuuta. Paikalla ovat elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Saara Cantell, näyttelijät Meri Nenonen ja Elin Petersdottir sekä tuottaja Outi Rousu.

ELOKUVA
Tähtitaivas talon yllä on tarina yhden suvun naisten elämästä, äideistä ja tyttäristä. Se on tarina siitä, miten äitien valinnat – ja vaietut salaisuudet – vaikuttavat tyttäriin. Samalla se käsittelee, niin kuin ohjaaja Saara Cantellin palkittu elokuva Kohtaamisia, valitsemisen ja vastuun teemoja.

Miten paljon ihmisellä on mahdollisuus vaikuttaa elämänsä suuntaan? Kuinka pitkälle olemme vapaita valitsemaan ja kuinka paljon kasvatuksen ja ympäristön tuoma arvomaailma vaikuttaa valintaamme? Ja missä määrin kohtalomme lopulta on ihmisen pyrkimysten ulottumattomissa?

Tarinan pääosassa on kolme naista Salla (Elin Petersdottir), Tuulikki (Meri Nenonen) ja Saima (Irina Björklund). Heidän tarinoissa elokuva liikkuu kolmessa aikakaudessa - nykyajassa, vuodessa 1978 ja jatkosodan aikana 1942. Naisten elämäntilanteet tuovat kunkin naisen oman elämänsä taitekohtaan, jossa on valittava oma tie. Millaisia valintoja naiset tekevät, ja miten heidän valintansa vaikuttaa omaan tyttäreen, seuraavaan sukupolveen.

Elokuvan kolmessa pääosassa nähdään Irina Björklund, Meri Nenonen ja islantilais-suomalainen Elin Pettersdottir. Muissa osissa mm. Lauri Tanskanen, Leo Honkonen, Senja Mäkiaho, Heli Sutela, Kaija Pakarinen, Kai Vaine, Noora Peltokukka, Tuomas Rinta-Panttila, Tommi Raitolehto ja Jussi Johnsson.

Elokuvan tuottaa Outi Rousu ja Ella Piesala Pystymetsä Oy:stä. Yhteistuottajana on islantilainen Pegasus Pictures. Elokuvan levittää Oy Nordisk Film. Ab.

OHJAAJA SAARA CANTELL
Saara Cantell (s.1968), on helsinkiläinen freelance ohjaaja ja käsikirjoittaja. Cantell on kirjoittanut ja ohjannut lyhytelokuvia, kuunnelmia ja televisiosarjoja. Hänen aiemmat pitkät elokuvansa ovat lastenelokuva Unna ja Nuuk (2006) ja palkittu Kohtaamisia (2010). Keväällä 2011 Saara Cantell väitteli taiteen tohtoriksi, aiheenaan lyhytelokuvan kerrontakeinot.

 

Lue lisää
Göteborg International Film festival »
Tähtitaivas talon yllä »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu