Uutiset

VIISI ELOKUVAA TAVOITTELEE POHJOISMAIDEN NEUVOSTON ELOKUVAPALKINTOA 2011

 

(24.8.2011)

Pohjoismaiden tärkeimmän elokuvapalkinnon ehdokkaat ovat VUONNA 2011:

SANDHEDEN OM MÆND (TRUTH ABOUT MEN) – Tanska
Ohjaaja: Nikolaj Arcel
Käsikirjoittajat: Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg
Tuottajat: Meta Louise Foldager, Louise Vesth

HYVÄ POIKA – Suomi
Ohjaaja: Zaida Bergroth
Käsikirjoittajat: Zaida Bergroth, Jan Forsström
Tuottajat: Elli Toivoniemi, Mark Lwoff, Misha Jaari

BRIM (UNDERCURRENT) – Islanti
Ohjaaja: Árni Ólafur Ásgeirsson
Käsikirjoittajat: Árni Ólafur Ásgeirsson, Ottó Geir Borg, Vesturport
Tuottajat: Thor. S. Sigurjónsson, Skúli Fr. Malmquist, Grímar Jónsson, Gísli Örn Garðarsson

OSLO, 31. AUGUST (OSLO, AUGUST 31ST) – Norja
Ohjaaja: Joachim Trier
Käsikirjoittajat: Joachim Trier, Eskil Vogt
Tuottajat: Yngve Sæther, Sigve Endresen, Hans-Jørgen Osnes

SOVINTO (SVINALÄNGORNA) – Ruotsi
Ohjaaja: Pernilla August
Käsikirjoittajat: Pernilla August, Lolita Ray
Tuottajat: Helena Danielsson, Ralf Karlsson


Pohjoismainen elokuva- ja televisiorahasto järjestää yhdessä kansallisten levittäjien kanssa ehdokaselokuvien esitykset Pohjoismaiden kaikissa pääkaupungeissa.

Kiertue käynnistyy yhtä aikaa Helsingistä ja Reykjavikista. Helsingin PNEP-tapahtumaa vietetään 8.-11.9.2011 Bio Rex Lasipalatsissa ja Kulttuurikompleksi Andorrassa sekä Bio Rex Sellossa Espoossa.

Tietoa Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta

Pohjoismaiden merkittävin elokuvapalkinto jaetaan tasan elokuvan ohjaajan, käsikirjoittajan ja tuottajan kesken. Yhteensä 350 000 Tanskan kruunun (noin 47 000 euron) suuruinen palkinto myönnetään taiteellisesti korkeatasoiselle ja omaleimaiselle elokuvalle, joka kytkeytyy vahvasti pohjoismaiseen kulttuuriin.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto jaetaan nyt kahdeksannen kerran. Viime vuonna palkinnon sai Thomas Vinterbergin Submarino, ja aiempina vuosina se on myönnetty seuraaville merkkielokuville: Antichrist (2009), Sinä elävä (Du levande, 2008), Kuorossa itkemisen taito (Kunsten at græde i kor, 2007), Zozo (2006), Tappo (Drabet, 2005) ja Mies vailla menneisyyttä (2002).

Kansalliset palkintolautakunnat ovat asettaneet yhden elokuvan ehdolle kustakin Pohjoismaasta, ja seuraavaksi yhteispohjoismainen palkintolautakunta valitsee äänestämällä tämän vuoden palkinnonsaajan. Pohjoismainen palkintolautakunta koostuu kansallisten palkintolautakuntien puheenjohtajista, jotka ovat tänä vuonna Per Juul Carlsen (Tanska), Outi Heiskanen (Suomi), Sif Gunnarsdóttir (Islanti), Silje Riise Næss (Norja) ja
Fredrik Sahlin (Ruotsi).

Kunkin Pohjoismaan ehdokaselokuvasta päättää kulttuuriministeriön nimittämä kolmihenkinen kansallinen palkintolautakunta.

Palkinto luovutetaan Pohjoismaiden neuvoston istunnossa Kööpenhaminassa 2. marraskuuta. Samalla juhlitaan Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon, musiikkipalkinnon sekä luonto- ja ympäristöpalkinnon saajia. Palkintojen tavoitteena on muun muassa vahvistaa pohjoismaista kulttuuriyhteyttä ja kehittää Pohjolaa kulttuurisena kotimarkkina-alueena.


Suuria elokuvaelämyksiä Pohjoismaiden pääkaupungeissa

”Vuoden parhaan pohjoismaisen elokuvan valitseminen ei yksin riitä – eihän elokuva ole mitään ilman yleisöä. Siksi panostamme myös tänä syksynä siihen, että Pohjoismaiden pääkaupunkien yleisö näkee kaikki viisi elokuvaa näytöksissä, joissa on mukana myös elokuvien tekijöitä.”
”Monet tämän vuoden ehdokaselokuvat ovat jo osallistuneet maailman tärkeimmille festivaaleille, ja niitä on myyty laajalti. Ehdokaselokuvat ovat osoitus uuden sukupolven pohjoismaisten ohjaajien, käsikirjoittajien ja tuottajien huomattavasta monipuolisuudesta ja laatutasosta, mikä lupaa erittäin hyvää”, toteaa palkintoa hallinnoivan Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston johtaja Hanne Palmquist.

 

Lue lisää
Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto »
Nordisk Film og TV Fond »
Facebook »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu