Uutiset

Niko palkittiin kahdella pääpalkinnolla Kiinassa

 

(10.6.2011)

Suomalainen elokuva Niko - lentäjän poika osallistui viime viikonloppuna päättyneille China International Children’s Film Festival:lle ja lensi kotiin kahden palkinnon kera. Jury palkitsi Nikon festivaalien parhaana animaationa. Raati koostui 11 kansainvälisestä elokuva-alan ammattilaisesta. Myös 230-henkinen lasten raati päätyi samaan tulokseen: Niko palkittiin lasten juryn ”My Favorite Animation” -palkinnolla.

China International Children’s Film festivaaleilla esitettiin yli 60 elokuvaa 22 eri maasta. Näytelmäelokuvapalkinnon voitti argentiinalainen ”The Last Summer of La Boyita” ja lasten jyryn ”My Favorite Feature” -palkinnon saksalainen ”The Crocidiles”.

China International Children’s Film Festival järjestettiin nyt 11. kerran. Tapahtuma on Kaukoidän tärkein lastenelokuvafestivaali ja se pidetään joka toinen vuosi eri puolilla Kiinaan. Nikon palkinnot paikan päällä Jiangyinissä vastaanottivat elokuvan ohjaaja Kari Juusonen ja tuottaja-käsikirjoittaja Hannu Tuomainen.

Niko – lentäjän poika on kerännyt maailmanlaajuisesti tähän mennessä yli 3 miljoonaa katsojaa ja se esitetty elokuvateattereissa yli 25 maassa, ollen kaikkien aikojen katsotuin suomalainen elokuva. Niko oli joulukuussa 2009 yksi kolmesta ehdokkaasta, joista Euroopan elokuva-akatemia valitsi ”Euroopan Oscarin” saajan. Suomessa Niko - lentäjän poika palkittiin helmikuussa 2009 parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen Jusseilla.

Poropoika Nikon tarinan tuottivat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittivat Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson ja ohjasivat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner.

 

Lue lisää
Niko - lentäjän poika »
Niko - lentäjän poika DVD »
Niko - lentäjän poika »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu