Uutiset

Svinalängorna voitti pääpalkinnon Lyypekin elokuvafestivaaleilla

 

(8.11.2010)

Pernilla Augustin pitkän elokuvan esikoisohjaus Svinalängorna on voittanut pääpalkinnon Saksan Lyypekissä Nordic Film Days –festivaaleilla. NDR-pääpalkintoon kuuluu 12 500 euron arvoinen rahapalkinto. Elokuva perustuu Susanna Alakosken menestysromaaniin Svinalängorna (Sikalat). Elokuvan pääosissa nähdään Noomi Rapace, Ville Virtanen ja Outi Mäenpää.

Pernilla August on kommentoinut elokuvaansa näin: "Tämä on tarina siitä, miten vaikeaa voi olla köyhä, siirtolainen, joka ei ymmärrä uuden kotimaansa kieltä. Kertomus itsepetoksesta, itselle ja muille valehtelusta. Tämä oli se tarina jonka halusin kertoa, miten päästään ratkaisuun ja miten elämässä voi päästä eteenpäin menneisyydestä huolimatta."

TARINA
Jouluaamuna Leena (Noomi Rapace), 34, saa puhelun lapsuutensa kotikaupungin sairaalasta, jossa kerrotaan hänen äitinsä tekevän kuolemaa. Tämän uutisen johdosta hän lähtee tapaamaan äitiään ensimmäistä kertaa aikuisiällään. Leena on koko elämänsä taistellut päästäkseen yli hänen synkän lapsuutensa aiheuttamasta katkeruudesta.
Hänen on nyt pakko kohdata menneisyytensä päästäkseen eteenpäin.

Elokuva on ruotsalais-tanskalais-suomalainen yhteistuotanto ja sen suomalaisena osatuottajana toimii Tero Kaukomaa Blind Spot Pictures tuotantotyhtiöstä.

Svinalängorna saa ensi-iltansa Suomessa 11.3.2011 ja sen levittäjä on Nordisk Film.

 

Lue lisää
Svinalängorna »
Elokuvan trailer »
Nordic Film Days Lübeck »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu