Uutiset

MIESTEN VUORO EHDOLLA PRIX EUROPA -PALKINNON SAAJAKSI

 

(15.9.2010)

Miesten vuoro –elokuva on ehdolla Prix Europa –palkinnon saajaksi. Prix Europa on vuosittainen tapahtuma jota on järjestetty vuodesta 1987 lähtien. Se on Euroopan merkittävin tv- ja radiotuotantojen kilpailu. Kilpailussa on yhteensä 9 eri kategoriaa, Miesten vuoro kilpailee vuoden 2010 paras dokumentti-sarjassa. Palkinnot julkistetaan 23.10.2010 Berliinissä pidettävän juhlagaalan yhteydessä.

Palkittua elokuvaa tullaan näkemään syksyn aikana vielä ainakin 12 elokuvafestivaalilla ympäri maailmaa. Festivaalien lisäksi Miesten vuoro on ehdolla Pohjoismaisen elokuvapalkinnon saajaksi ja elokuvalla on myös mahdollisuus päästä Oscar-ehdokkaaksi. Suomessa Miesten vuoro on kerännyt katsojia elokuvateattereihin jo yli 34 000 ja Taiteen keskustoimikunnan elokuvataidetoimikunta myönsi sille laatutukea. Suomen lisäksi elokuva on Ruotsissa elokuvateatterilevityksessä seitsemällä kopiolla, ensi vuoden alussa se tullaan näkemään myös Norjan ja Puolan elokuvateattereissa.

ELOKUVA
Miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti. Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä; elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Elokuva paljastaa miesten sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.

Miesten vuoro -elokuva on tähän mennessä haalinut kansainvälisen kilpailun pääpalkinnot
Tel Avivista, Varsovasta ja Pärnusta sekä tuomariston erikoispalkinnon Silverdocsista
Amerikasta ja ekumeenisen palkinnon Visions du réel festivaalilta Sveitsistä. Elokuva on
myös palkittu kotimaassa useaan otteeseen, mm. Risto Jarva-, Löylyn henki- ja Miehen
työ -palkinnolla.

Miesten vuoron ovat ohjanneet Joonas Berghäll, Mika Hotakainen ja kuvaajina ovat olleet Heikki Färm ja Jani Kumpulainen. Elokuvan on leikannut Timo Peltola ja musiikin on säveltänyt Jonas Bohlin. Elokuvan on tuottanut Joonas Berghäll Oktober Oy:stä.

 

Lue lisää
Miesten vuoro »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu