Uutiset

Sisko tahtoisin jäädä rikkoi 100 000 katsojan rajan

 

(2.9.2010)

Marja Pyykön ohjaama elokuva Sisko tahtoisin jäädä on kerännyt kolmen viikon aikana jo yli 100 000 katsojaa. Sisko tahtoisin jäädä on tänä vuonna kolmas kotimainen elokuva joka rikkoo sadan tuhannen katsojan rajan. Muut rajan rikkojat ovat Risto Räppääjä ja polkupyörävaras sekä Havukka-ahon ajattelija.

"Olemme Solar Filmsissä iloisesti yllättyneitä elokuvan jättimenestyksestä. Marja Pyykkö on debyyttielokuvallaan osunut suoraan nuorison hermoon. Suosio yllätti positiivisesti myös Sonyn, joka päätti julkaista elokuvan kiitellyn musiikin soundtrackinä, joka ilmestyi tällä viikolla", kertoo Markus Selin Solar Filmistä.

Marja Pyykön ja Laura Suhosen Solar Filmsille kehittelemä elokuva-aihe voitti toisen palkinnon pohjoismaisista elokuvakouluista valmistuville opiskelijoille tarkoitetussa Nordic Talents -pitchauskilpailussa Kööpenhaminassa syksyllä 2008.

TARINA
15-vuotias Emilia (Ada Kukkonen) on perheensä vastuunkantaja: pikkuäiti seitsenvuotiaalle siskolleen Elsalle (Anna-Leena Uotila), sijainen yksinhuoltajaisälleen Juhanille (Seppo Pääkkönen) tämän ollessa matkoilla ja kiltti tytärpuoli Juhanin uudelle vaimolle Tuulalle (Kristiina Halttu).
Ysin keskiarvo, paikka koulun juoksujoukkueessa, mukava poikaystävä. ”Emilia pärjää aina”, kuten Juhani sanoo. Ja niin se on ollut, eikä Emilia ole pysähtynyt pohtimaan, tahtooko hän olla se, joka pärjää aina.
Emiliasta tuntuu, että jokin puuttuu hänen elämästään, mutta hän ei tiedä, mitä se voisi olla. Kesäloman viimeisenä viikonloppuna Emilia tapaa yöuinnilla Siirin, 16, (Sara Melleri), joka näyttää olevan kaikkea sitä, mitä Emilia tahtoisi olla: vapaa, rohkea, itsenäinen.
Tyttöjen intohimoinen ystävyys korvaa pian kaiken Emilian elämässä. Hän uskaltaa ensimmäistä kertaa unohtaa velvollisuutensa ja olla nuori.
Räiskyvä elämänhalu kuitenkin karkaa käsistä. Pinnan alla Emilia alkaa epäröidä. Millaiseksi hän on muuttumassa? Samaan aikaan Siirin loisto alkaa himmetä. Siiri pystyy olemaan vahva vain nojatessaan johonkuhun toiseen, ja nyt se joku on Emilia.
Jälleen, tällä kertaa Siiriä miellyttääkseen, Emilian on salattava todelliset tunteensa ja oltava se, joka pärjää aina. Symbioottinen ystävyyssuhde on muuttunut kahleeksi. Onko Emilialla tarpeeksi rohkeutta irrottautua perheestä ja Siiristä tullakseen itse kokonaiseksi? Sisko tahtoisin jäädä on elokuva nuoruuden kauneudesta ja kipeydestä.
Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin, Jukka Helle ja Piia Nokelainen Solar Films Oy:lle. Käsikirjoittajat ovat Laura Suhonen ja Marja Pyykkö.

 

Lue lisää
Sisko tahtoisin jäädä »
Solar Films »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu