Uutiset

MIESTEN VUORO ELOKUVATEATTEREISSA USA:SSA

 

(26.7.2010)


Miesten vuoro -elokuva lisää pökköä pesään


Kiukaat lämpiävät Amerikassa kahden viikon ajan, kun Miesten vuoro -elokuva alkaa pyörimään elokuvateattereissa niin Los Angelesissa kuin New Yorkissakin. Miesten vuoro on valittu Yhdysvalloissa järjestettävään DocuWeeks tapahtumaan.

DocuWeeks on dokumenttielokuvatapahtuma, johon valitut elokuvat saavat vaadittavat kriteerit Oscar- ehdokkuutta varten. DocuWeeksin ohjelmistoon on valittu 17 elokuvaa satojen ympäri maailmaa tulevien dokumenttielokuvien joukosta. Miesten vuoro on ainoa pohjoismainen elokuva, joka saa tapahtuman myötä ensi-iltansa sekä New Yorkissa, että Los Angelesissa. Elokuvaa esitetään teattereissa kyseisissä kaupungeissa peräkkäisinä viikkoina 30.7. – 19.8. välisenä aikana alkaen New Yorkista ja päättyen Hollywood Hillsien kupeeseen Los Angelesiin.

DocuWeeksiä on järjestetty vuodesta 1996 lähtien. Sitä kautta on noussut seitsemän Oscar- voittajaa sekä 16 ehdokkuuden saanutta. Miesten vuoro -elokuva on tähän mennessä haalinut kansainvälisen kilpailun pääpalkinnot Tel Avivista, Varsovasta ja Pärnusta sekä tuomariston erikoispalkinnon Silverdocsista Amerikasta ja ekumeenisen palkinnon Visions du réel festivaalilta Sveitsistä. Elokuva on myös palkittu kotimaassa useaan otteeseen, mm. Risto Jarva-, Löylyn henki- ja Miehen työ -tasa-arvo palkinnolla.

Myöhemmin syksyllä selviää pääseekö Miesten vuoro Academy Award short listille, jonka joukosta lopulliset Oscar-ehdokkaat valitaan.

ELOKUVA
Miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti. Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä; elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Elokuva paljastaa miesten sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.
Miesten vuoron ovat ohjanneet Joonas Berghäll, Mika Hotakainen ja kuvaajina ovat olleet Heikki Färm ja Jani Kumpulainen. Musiikin on säveltänyt Jonas Bohlin. Elokuvan on tuottanut Joonas Berghäll Oktober Oy:stä.

 

Lue lisää
Miesten vuoro »
Oktober »
DocuWeeks »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu