Uutiset

Miesten vuoro -elokuvalle pääpalkinto Virossa 19.7.2010

 

(19.7.2010)

Miesten vuoro -elokuva palkittiin viikonloppuna Pärnun kansainvälisillä dokumenttielokuvafestivaaleilla pääpalkinnolla.
Elokuva oli valittu festivaalin kansainväliseen kilpailusarjaan.

Miesten vuoro on palkittu aiemmin myös Tampereen elokuvajuhlilla sekä Risto Jarva- että yleisöpalkinnoilla, Visions du Réel -festivaaleilla Sveitsissä Interreligious Jury -palkinnolla, pääpalkinnolla DocAviv -elokuvafestivaaleilla Israelissa sekä Millenium -palkinnolla Planete Doc Review -festivaaleilla Puolassa.
Kesäkuussa Miesten vuoro palkittiin Yhdysvalloissa Afi/Discovery Channel Documentary Film -festivaaleilla, jossa se sai Special Jury -palkinnon. Lisäksi Tasa-arvoasiain neuvottelukunta myönsi sen ohjaajille Miehen työ -palkinnon ja Suomen Saunaseura Löylynhenki -palkinnon.

Elokuva on Oy Nordisk Film Ab:n levittämä ja se on kerännyt tähän mennessä jo yli 24 000 katsojaa elokuvateattereissa. Miesten vuoro tullaan näkemään myös elokuvateattereissa Ruotsissa, Puolassa ja Norjassa. Elokuvan televisioesitysoikeudet on tähän mennessä myyty Suomen lisäksi Ranskaan, Saksaan, Ruotsiin, Puolaan ja Viroon.
Elokuvan kansainvälisenä levittäjänä toimii Jan Rofekamp Films Transit International -yhtiöstä.

Pärnun kansainvälinen dokumenttielokuvafestivaali on perustettu jo vuonna 1987 ja se on Viron vanhin elokuvafestivaali.

Miesten vuoron ovat ohjanneet Joonas Berghäll, Mika Hotakainen ja kuvaajina ovat olleet Heikki Färm ja Jani Kumpulainen. Upeista luontokuvista ja lisäkuvauksista on ollut lisäksi myös vastaamassa Johannes Lehmuskallio, Jarkko T. Laine ja Mikko Leinonen. Musiikin on säveltänyt Jonas Bohlin. Elokuvan on leikannut Timo Peltola ja sen on tuottanut Joonas Berghäll Oktober Oy:stä.

Lisätietoja:

Joonas Berghäll
Oktober Oy
p. 040 709 3331
joonas@oktober.fi

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu