Uutiset

PÄÄPALKINTO MIESTEN VUORO -ELOKUVALLE ISRAELISSA

 

(12.5.2010)

Oktober Oy:n tuottama ja Joonas Berghällin sekä Mika Hotakaisen ohjaama Miesten vuoro -elokuva palkittiin pääpalkinnolla Israelissa Tel Avivissa 6.-15.2010 järjestettävillä Doc Aviv -festivaaleilla kansainvälisessä kilpailusarjassa.

Tuomaristo kommentoi elokuvaa näin:
“The sauna is the symbolic space, where people are naked physically and emotionally, which makes the protagonists compelling and vulnerable. Showing the most common Finnish cultural custom, the director exposes human emotions that are the same in France, Israel and the UK. The film surprised us on many levels. We are seeing thing we never imagined and hearing dialogue that brought out the poetry of everyday tragedies and pleasures. Change happened in front of the camera. We saw men saving each other through their shared humanity. The limpid gaze of the director that found visual delight as well as the pain of living in a world which seems inexplicable, and that we cannot control.”

Miesten vuoro on palkittu aiemmin myös Tampereen elokuvajuhlilla sekä Risto Jarva - että yleisöpalkinnoilla sekä Visions du Réel - festivaaleilla Interreligious Jury - palkinnolla. Lisäksi se esitettiin HotDocs - festivaalien kansainvälisessä kilpailusarjassa Torontossa ja paraikaa se kilpailee Varsovassa järjestettävän Planete Doc Review - festivaalin pääkilpailusarjassa.

Elokuva on Oy Nordisk Film Ab:n levittämä ja se on kerännyt tähän mennessä poikkeukselilsen suuren yleisön – Miesten vuoron on nähnyt jo 19 000 katsojaa, vajaassa seitsemässä viikossa. Elokuvaa levitetään seitsemällä kopiolla, joista yksi on tekstitetty englanniksi ja sitä esitetään Helsingin Kinopalatsissa.

Elokuvan televisioesitysoikeudet on tähän mennessä myyty Ranskaan, Saksaan, Ruotsiin ja Viroon. Miesten vuoro tullaan näkemään elokuvateattereissa ainakin Ruotsissa ja Puolassa ja neuvottelut ovat edenneet pitkälle myös kahden muun Euroopaan maan teatterilevityksen osalta. Elokuvan kansainvälisenä levittäjänä toimii Jan Rofekamp Films Transit International -yhtiöstä.

DOCAVIV
Docaviv on Israelissa Tel Avivissa vuosittain järjestettävä viikonmittainen dokumenttielokuvafestivaali. Tapahtuma järjestettiin nyt 12. kerran. Festivaalien ohjelmisto koostuu Israelilaisista sekä kansainvälisistä elokuvista.

ELOKUVA
Miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti.

Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä; elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Päähenkilöiden läsnäolo sekä tunteiden syvyys ovat lähes sillä rajalla, että pystyykö niitä enää katsomaan. Elokuva paljastaa miesten sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.

Miesten vuoron ovat ohjanneet Joonas Berghäll, Mika Hotakainen ja kuvaajina ovat olleet Heikki Färm ja Jani Kumpulainen. Upeista luontokuvista ja lisäkuvauksista on ollut lisäksi myös vastaamassa Johannes Lehmuskallio, Jarkko T. Laine ja Mikko Leinonen. Musiikin on säveltänyt Jonas Bohlin. Elokuvan on leikannut Timo Peltola ja sen on tuottanut Joonas Berghäll Oktober Oy:stä.

 

Lue lisää
Miesten vuoro »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu