Uutiset

MIESTEN VUORO –ELOKUVA PALKINNOILLE SVEITSIN DOKUMENTTIFESTIVAALEILLA

 

(22.4.2010)

Oktober Oy:n tuottama ja Joonas Berghällin sekä Mika Hotakaisen ohjaama Miesten vuoro -elokuva valittiin Sveitsin Nyonissa 15.-21.4.2010 järjestetyllä Visions du Réel -festivaaleilla Interreligious Jury -palkinnon voittajaksi Compétition Internationale -kilpailusarjassa, jossa elokuva sai myös kansainvälisen ensi-iltansa. Palkinnon arvo on 5000 Sveitsin frangia, eli noin 3500 euroa. Interreligious Jury koostui katolisen kirkon ja protestanttisen kirkon edustajista sekä muslimiyhteisön ja juutalaisyhteisön edustajista.

Miesten vuoro on palkittu aiemmin Tampereen elokuvajuhlilla sekä Risto Jarva- että yleisöpalkinnoilla. Elokuva on kerännyt runsaasti kansainvälistä kiinnostusta ja seuraavaksi se saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Kanadassa, Torontossa 29.4.-9.5.2010 järjestettävillä Hot Docs-festivaaleilla.

Elokuva on Oy Nordisk Film Ab:n levittämä ja se on kerännyt tähän mennessä poikkeukselilsen suuren yleisön – Miesten vuoron on nähnyt jo 14 000 katsojaa, vajaassa neljässä viikossa. Elokuvaa levitetään seitsemällä kopiolla, joista yksi on tekstitetty englanniksi ja sitä esitetään Helsingin Kinopalatsissa.

Elokuvan televisioesitysoikeudet on tähän mennessä myyty Ranskaan, Saksaan, Ruotsiin ja Viroon ja se tullaan näkemään elokuvateattereissa myös Ruotsissa ja Puolassa. Elokuvan kansainvälisenä levittäjänä toimii Jan Rofekamp Films Transit International -yhtiöstä.

VISIONS DU RÉEL
Visions du Reél on vuodesta 1969 järjestetty festivaali, nykyisellä nimellään se on järjestetty vuodesta 1995 lähtien. Se on Euroopan merkittävin pitkiin elokuvateatterilevitykseen tarkoitettuihin dokumenttielokuviin keskittyvä festivaali, joka tunnetaan korkeatasoisesta ohjelmistostaan.

ELOKUVA
Miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti.
Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä; elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Päähenkilöiden läsnäolo sekä tunteiden syvyys ovat lähes sillä rajalla, että pystyykö niitä enää katsomaan. Elokuva paljastaa miesten sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.
Miesten vuoron ovat ohjanneet Joonas Berghäll, Mika Hotakainen ja kuvaajina ovat olleet Heikki Färm ja Jani Kumpulainen. Musiikin on säveltänyt Jonas Bohlin. Elokuvan on tuottanut Joonas Berghäll Oktober Oy:stä.


******************
Oktober Oy on 2004 perustettu elokuvatuotantoyhtiö. Lyhyestä historiastaan huolimatta se on luonut maineen luovana ja laadukkaita elokuvia tuottavana tuotantoyhtiönä, joka panostaa dokumentti- ja fiktioelokuvissaan yhteiskunnallisiin aiheisiin. Tuotantoyhtiölle on myönnetty kahdesti Valtion elokuvataidetoimikunnan laatutukipalkinto, vuonna 2007 elokuvalle ”Tupakkahuone” ja vuonna 2008 elokuvalle ”Huuto Tuuleen”.

 

Lue lisää
Visions du Réel »
Miesten vuoro »
Oktober »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu