Uutiset

PUSSIKALJAELOKUVA - Uuden kotimaisen elokuvan kuvaukset alkavat heinäkuussa

 

(21.4.2010)

Kinotar tuottaa uuden kotimaisen elokuvan; Pussikaljaelokuvan, joka perustuu menestyskirjaan Pussikaljaromaani. Elokuvan ohjaa Ville Jankeri ja käsikirjoittavat Ville Jankeri ja Mikko Rimminen, joka on myös alkuperäisteoksen kirjoittaja. Päärooleissa nähdään Jussi Nikkilä (Marsalkka), Eero Milonoff (Henninen) ja Ylermi Rajamaa (Lihi). Elokuvan tuottavat Lasse Saarinen ja Rimbo Salomaa.

Pussikaljaelokuva kertoo kolmen nuoren aikuisen elämästä ja ystävyydestä sekä heidän ympärillään tapahtuvista ilmiöistä Helsingin Kallion kaupunginosassa. Elokuva kuvataan Kalliossa heinä- ja elokuussa 2010. Elokuvan tuottaa Kinotar Oy, levittää Oy Nordisk Film Ab ja se on saanut tuotantotukea Suomen elokuvasäätiöltä/Kaisu Isto. Elokuvateattereissa Pussikaljaelokuva nähdään syyskuussa 2011.

Elokuvan tarina
Pussikaljaelokuva on positiivinen tarina yhteiskunnan laitamilta. Tapahtumat sijoittuvat Helsingin Kallioon ja ne seuraavat syrjäytymisen kynnyksellä olevia tarinan henkilöitä yhden kesäisen vuorokauden ajan. Elokuvan päähenkilö, Marsalkka, on jämähtänyt nuhjuiseen kotiinsa. Lihi ja Henninen houkuttelevat Marsalkan ulos ja väsyneen vastustuksen jälkeen Marsalkka huomaa heidän viettävän kuumaa kesäpäivää puistossa maailmaa ihmetellen. Kolmikko törmää päivän aikana nuorisolaisiin, rutjakkeisiin ja huumorintajuttomiin poliiseihin. Päivä kestää aikaisesta aamusta illan sateen tuomaan murheen alhoon. Lopulta kuitenkin auringon taas noustessa on aika herkistyä ja katsoa ystävyyttä syvälle silmiin.


Pussikaljaromaani
Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani sai ilmestymisvuotenaan 2004 Finlandia-ehdokkuuden ja Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon. Pussikaljaromaani on käännetty saksaksi, ruotsiksi, hollanniksi, latviaksi ja venäjäksi.

 

Lue lisää
Kinotar »
Pussikaljaromaani »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu