Uutiset

Vares-elokuvien pääosan esittäjä vaihtuu

 

(7.3.2010)

Antti Reini on uusi Jussi Vares.

Antti Reini, 45, on valittu kuuden uuden Vares-elokuvan pääosaan Juha Veijosen jouduttua vetäytymään roolista. Veijonen näytteli pääosaa aikaisemmissa Vares-elokuvissa Vares - Yksityisetsivä (2004) ja V2 - Jäätynyt enkeli (2007). Elokuvan tuotantoyhtiö Solar Films ja Juha Veijonen vaikenevat eroon johtaneista syistä. Ratkaisu ei johtanut välirikkoon. "Haemme Veijoselle uusia rooleja, koska haluamme pitää kiinni valovoimaisesta ja taitavasta näyttelijästä", tuottaja Markus Selin lupaa. "Peruuntuminen jätti kalenteriin tyhjää tilaa, mutta toivon sen täyttyvän kevään kuluessa", Veijonen puolestaan sanoo.

Jussi Vareksen roolin saanut Antti Reini on pitkän linjan näyttelijä, jota roolit ovat vuosien varrella vieneet Suomesta tiuhaan muihin Pohjoismaihin ja Saksaan. Hän teki kansainvälisen läpimurtonsa miespääosassa ruotsalaisen Jan Troellin elokuvassa Il Capitano (1991), joka perustui Åmsälenin kolmoismurhaan. Reinin vastanäyttelijänä oli Maria Heiskanen. Harvakseen elokuvia tekevä veteraaniohjaaja pestasi taas Heiskasen ja Reinin taiteilijamuotokuvaan Ikuistetut hetket (2008). Tuloksena oli viime vuosien kehutuin ja palkituin ruotsalaiselokuva. Kotimaassa Reini on tehnyt ahkerasti rooleja sekä pitkissä elokuvissa että tv-draamoissa. Vares-ohjaaja Anders Engströmin kanssa hän teki yhteistyötä draamasarjassa NDA - Salassapitosopimus (2005). Näkyvin ja pitkäkestoisin tv-rooli Reinillä oli poliisina moninkertaisesti palkitussa sarjassa Kylmäverisesti Sinun (2000 - 2007). Viime vuosien elokuvia ovat olleet mm. Haarautuvan rakkauden talo ja 8 päivää ensi-iltaan.

Reinin ulkoisen olemuksen ja taitavan näyttelemisen ohella roolivalinnassa painoi kansainvälinen tunnettavuus. Vares-elokuvasarjasta kaavaillaan vientituotetta samaan tapaan kuin esimerkiksi ruotsalaiset Wallander, Beck, Anna Holt ja Irene Huss. Kyseisiä elokuvasarjoja ohjannut Anders Engström uskoo Vareksen murtautuvan Eurooppaan uutena rikoselokuvan suuntauksena, joka voisi kantaa nimeä Finn-crime.

Uusien Varesten kuvaukset alkavat Turussa 20. huhtikuuta ja jatkuvat lokakuun loppuun. Ensimmäinen kuudesta elokuvasta on Pahan suudelma, jonka ensi-ilta on 7. tammikuuta 2011. Kaidan tien kulkijat -elokuvan ensi-ilta on 22. heinäkuuta 2011. Ne ohjaa Anders Engström. Neljä muuta (Huhtikuun tytöt, Lännen mies, Sukkanauhakäärme ja Uhkapelimerkki) ohjaa Lauri Törhönen.
Elokuvat perustuvat Reijo Mäen suosittuihin rikosromaaneihin, joiden myynti on ylittänyt miljoonan kirjan rajan.

 

Lue lisää
Solar Films »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu