Uutiset

Niko kipusi Saksassa TOP 5 joukkoon avauksessa

 

(9.11.2009)

Niko sai Saksassa viikonloppuna yli 110 000 katsojaa

Suomalainen animaatio Niko - lentäjän poika (Niko - Ein Rentier hebt ab) sai ensi-iltansa Saksassa 5.11. ja se keräsi ensi-ilta viikonloppunaan neljän päivän aikana 110.623 katsojaa, joka on saksalaisen levittäjän Universum Filmin mukaan erittäin hyvä tulos. Niko levitettiin Saksassa peräti 450 kopiolla, joka on suurin suomalaisen elokuvan julkaisu koskaan maailmassa. Niko oli avausviikonlopun viidennellä sijalla ja tämä on ensimmäinen kerta kun suomalainen elokuva yltää Saksan TOP 5 -listalle.

Saksalainen lehdistö antoi Nikolle erittäin positiiviset ja jopa ylistävät arviot: Hamburger Morgenpost antoi Nikolle 4 tähteä viidestä ja arvio elokuvaa näin: “Söpöjen sankareiden ihastuttava animaatioseikkailu. Elokuva sopii hyvin jouluna katsottavaksi ja siitä on todella helppo pitää.” “Super. Niitä todellakin on vielä olemassa; lumoavia ja valloittavia jouluisia tarinoita, jotka innostavat myös meitä aikuisia. Niko on sellainen!”, kirjoittaa Mitteldeutsche Zeitung.

Saksalaisen levitysyhtiön Universum Filmin tavoite on peitota Nikon Ranskassa saama katsojamäärä, joka oli n. 600 000 katsojaa elokuvateattereissa. Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Universum Film on saksan johtava independent lasten-ja perhe-elokuvien levittäjä.

Niko – Lentäjän poika on kerännyt maailmanlaajuisesti tähän mennessä n. 1,6 miljoonaa katsojaa ja Saksa on 15. maa jossa Niko - Lentäjän poika tulee elokuvateattereihin. Seuraavat ensi-illat ovat Kroatia 12.11. ja Liettua 13.11. Niko on myös saanut uusinta ensi-illan elokuvateattereissa kautta Suomen. Elokuva julkaistaan Suomessa DVD:nä 2. joulukuuta 2009.

Niko on valittu yhdeksi kolmesta ehdokkaasta, joista Euroopan elokuva-akatemian (European Film Academy, EFA) jäsenet äänestävät parhaan animaatioelokuvan voittajan. ”Euroopan Oscarit” jaetaan 12. joulukuuta Bochumissa Saksassa. Suomessa Niko - Lentäjän poika palkittiin parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen Jusseilla.

Poropoika Nikon tarinan tuottivat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittivat Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson ja ohjasivat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner. 

Lue lisää
Universum Film »
Niko - Ein Rentier hebt ab »
Niko -lentäjän poika »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu