Uutiset

Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen valittiin vuoden 2009 elokuvatuottajiksi

 

(25.9.2009)

Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry SEK jakoi Vuoden elokuvatuottaja -palkinnon torstaina 24.9.2009 Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Kotimaisen elokuvan gaalassa.

Vuoden 2009 elokuvatuottajiksi valittiin Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen elokuvan Niko – lentäjän poika ansiosta. Nyt 13. kertaa jaettavan palkinnon, Kultaisen kelan, ojentaa Pasaselle ja Tuomaiselle Suomen elokuvatuottajien keskusliiton toiminnanjohtaja Nina Laurio. Myös Angel Films Oy palkitsee Vuoden 2009 elokuvatuottajat.

Palkinnon perustelut

Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen ovat onnistuneet tekemään laadukkaan ja niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin menestyneen elokuvan, jonka lajityyppi on kilpailutilanteeltaan haastava. Pitkän animaatioelokuvan menestys on osoitus tuottajien ammattitaidosta laajan kansainvälisen rahoituksen ja maailmanlaajuisen levityksen hankkimisessa. Tämä suomalais-saksalais-tanskalais-irlantilainen yhteistuotanto on myyty jo yli 100 maahan ja ensimmäisenä vuotenaan eli vuonna 2008 se keräsi noin 1,5 miljoonaa katsojaa kansainvälisessä teatterilevityksessä.

Niko – lentäjän poika on saavuttanut myös kotimaassa laajan yleisön suosion tavoittaen yli 230.000 katsojaa elokuvateattereissa. Elokuva on myös palkittu mm. kahdella Jussi-patsaalla. Kuva Jussi-juhlasta 2009. Käsikirjoituksen lisäksi elokuva sai Jussin viime vuoden parhaana elokuvana.

Petteri Pasasen ja Hannu Tuomaisen ammattitaito on huomattu myös ulkomailla.
He olivat ehdolla vuoden 2009 parhaiksi tuottajaksi Cartoon Movie -tapahtumassa Ranskassa. Lisäksi elokuva on ehdokkaana Euroopan parhaaksi animaatioelokuvaksi, joka valitaan loppuvuonna 2009.

 

Lue lisää
Anima Vitae »
Niko - Lentäjän poika »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu