Uutiset

Stieg Larssonin kirjojen filmatisointien menestys jatkuu

 

(21.9.2009)

TYTTÖ JOKA LEIKKI TULELLA VETI VÄKEÄ ELOKUVIIN

Stieg Larssonin kirjatrilogiaan perustuvien elokuvien menestys jatkuu. Millennium-kirjatrilogian toinen filmatisointi Tyttö joka leikki tulella (Flickan som lekte med elden) sai ensi-ilta viikonloppunaan (18.-20.9.) 12 762 katsojaa. Se on 9% enemmän kuin sarjan ensimmäinen elokuva Miehet jotka vihaavat naisia, joka aloitti 11 746:lla katsojalla ja joka on kerännyt tähän mennessä jo 82 546 katsojaa elokuvateattereissa ja on edelleen ohjelmistossa. Miehet jotka vihaavat naisia julkaistiin 26.8. DVD:nä ja se on myynyt jo lähes 25 000 kappaletta.

Tyttö joka leikki tulella on menestys kaikkialla Pohjoismaissa, jossa se keräsi ensi-ilta viikonloppuna (3 päivää) yhteensä yli 400 000 katsojaa. Miehet jotka vihaavat naisia elokuva keräsi kokonaisuudessaan Pohjoismaissa yli 3,5 miljoonaa katsojaa elokuvateattereissa.

”On oikein hienoa että suuri kiinnostus Millenium-trilogiaa kohtaan jatkuu. Tämä mielestäni osoittaa että yleisö arvosti ensimmäistä elokuvaa”, kertoo Mikael Wallén, tuotantoyhtiö Yellow Birdin toimitusjohtaja.

Trilogian viimeinen osa Pilvilinna joka romahti (Luftslottet som sprängdes) saa ensi-iltansa Suomessa 1.1.2010.

Elokuvat perustuvat Stieg Larssonin Millennium-trilogiaan ja Yellow Bird tuottaa elokuvat yhdessä SVT ja ZDF Tv-kanavien kanssa ja Pohjoismaissa sen levittää elokuvateattereihin ja DVD:lle Nordisk Film.

 

Lue lisää
Tyttö joka leikki tulella »
Noomi Rapace »
Pilvilinna joka romahti »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu