Uutiset

Suomalaisen elokuvan minifestivaali Pariisissa tänä viikonloppuna

 

(25.3.2009)

Pariisilainen Reflet Médicis -elokuvateatteri esittää tämän viikon torstain ja sunnuntain välisenä aikana neljän suomalaisen nykyelokuvan sarjan. Jokaisen esityksen päätteeksi yleisöllä on mahdollisuus keskustella juuri nähdyn elokuvan ohjaajan kanssa. Elokuvakopiot on tekstitetty ranskaksi.

Mukana esityssarjassa ovat Dome Karukosken elokuva Tummien perhosten koti, Aku Louhimiehen Käsky, Aleksi Salmenperän Miehen työ sekä Lenka Hellstedtin Maata meren alla.

Tapahtuma on viimevuotisella 100% Finlande -kulttuurikaudella solmittujen suomalais-ranskalaisten yhteistyökuvioiden satoa. Reflet Médicisin lisäksi tapahtuman järjestämiseen ovat osallistuneet Suomen elokuvasäätiö ja Suomen Ranskan suurlähetystö.

Tapahtuma tarjoaa paikalliselle yleisölle Ranskassa vain harvoin nähtävää uutta suomalaista elokuvaa. ”Olemme kaikki uteliaita löytämään Aki Kaurismäen jälkeisen suomalaisen elokuvan”, toteaa Reflet Médicisin johtaja Jean-Marc Zekri – Reflet Médicis esitti viime heinäkuussa sarjan Aki Kaurismäen elokuvia osana 100% Finlande -ohjelmaa.

Pariisin-esitysten jälkeen samaiset neljä suomalaista elokuvaa matkaavat Strasbourgiin, jossa ne esitetään sikäläiselle yleisölle 6.–19.5. Syksyllä suomalaisten elokuvien esityssarjat järjestetään syyskuussa Marseillessa ja lokakuussa Bordeaux’ssa.

Pariisin tapahtuman yhteydessä myös suomalaisen elokuvan ja audiovisuaalisen alan kansainvälisen myynnin edistämisorganisaatio FAVEX (Finnish Film & Audiovisual Export) järjestää Suomen Ranskan instituutissa Pariisissa torstaina 26.3. The Finnish Super Market -nimisen, ranskalaisille levittäjille, myyntiyhtiöille, elokuvakriitikoille ja TV-ostajille suunnatun promootiotapahtuman. Tapahtumassa esitellään 12 suomalaisen elokuvayhtiön viimeisimmät ja lähitulevaisuuden projektit. Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä suomalaisten elokuvatuotantoyhtiöiden, Suomen Ranskan instituutin ja Suomen elokuvasäätiön kanssa ja sitä tukevat Suomen Ranskan suurlähetystö, opetusministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
 

Lue lisää
Suomen elokuvasäätiö »
Favex ry »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu