Uutiset

RISTO RÄPPÄÄJÄ RIKKOI TENNISPALATSIN ENNÄTYKSEN

 

(27.2.2009)

Risto Räppääjä on ollut Finnkinon Tennispalatsissa esityksessä jo 56 esitysviikkoa. Se on 10-vuotiaan Tennispalatsin historian ylivoimaisesti pisin yhtäjaksoinen esitysjakso yhdelle elokuvalle. ”Risto Räppääjästä on nopeasti tullut kestosuosikki, joka kerää tasaisesti katsojia viikosta toiseen, siinä missä toiset koko perheen elokuvat hiipuvat paljon nopeammin”, kertoo Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen.

Risto Räppääjän on nähnyt tähän mennessä elokuvateattereissa jo 210.470 katsojaa, joista 25.600 on nähnyt sen Tennispalatsissa. Risto Räppääjä oli vuoden 2008 katsotuin kotimainen elokuva ja se sai Jussi –palkinnon parhaasta musiikista. Palkinnon vastaanottivat säveltäjät Iiro Rantala ja Markku Kanerva. Risto Räppääjä DVD on myös myynyt yli timanttirajan.

Koko perheen musiikkikomedia Risto Räppääjä perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan alkuperäiskäsikirjoitukseen ja sen on ohjannut Mari Rantasila on pitkänä esikoiselokuvanaan. Elokuvan pääosissa ovat 11-vuotiaat Niilo Sipilä ja Mimmi Lounela. Muissa rooleissa esiintyvät Annu Valonen, Ulla Tapaninen ja Martti Suosalo. Elokuvan tuottivat Rimbo Salomaa ja Lasse Saarinen.

Tammi on julkaissut jo 12 Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaa Risto Räppääjä kirjaa, joista viimeisimmät ovat Risto Räppääjä elokuvakirja ja Risto Räppääjä Erittäin salainen – Top Secret. EMIn lastenlevymerkki Ipanapa Records on julkaissut Risto Räppääjä -elokuvan soundtrackin.
Musiikkielokuvan soundtrack-levyn sävellyksistä vastaa Iiro Rantala ja sanoituksista Sinikka ja Tiina Nopola.

 

Lue lisää
Risto Räppääjä elokuva »
Risto Räppääjä »
Risto Räppääjä DVD »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu