Uutiset

"Kaupunkilaisia" palkittiin Ranskassa.

 

(27.1.2009)

Juho Kuosmasen Kaupunkilaisia palkittiin Premiers Plans -elokuvafestivaalilla.

Juho Kuosmasen Kaupunkilaisia -lyhytelokuva on voittanut Prix Arte -palkinnon Ranskassa järjestetyllä Premiers Plans -elokuvafestivaalilla. Angersissa pidetty festivaali on Euroopan merkittävin nimenomaan esikoisohjaajille suunnattu elokuvafestivaali. Sarjassa palkittiin parhaat eurooppalaiset esikoislyhytelokuvat. Taideteollisessa korkeakoulussa opiskelevan Kuosmasen Kaupunkilaisia on palkittu aiemmin mm. Locarnon kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Kaupunkilaisia kertoo Yasinista ja Markosta, jotka ovat päätyneet Helsinkiin, eri teitä ja tahtomattaan. Molempien suunnitelmissa on kunnollinen työpaikka ja järkeenkäypä arki. Marko haluaa ostaa auton ja Yasin myydä omansa. Epäonni tässä arkisessa askareessa pakottaa molemmat elämään elämäänsä B-suunnitelman mukaan.

Kaupunkilaisia-elokuvan on käsikirjoittanut Khadar Ahmed, kuvannut JP Passi ja tuottanut Auli Mantila. Kaupunkilaisia on Elokuvayhtiö Oy Aamu Ab:n tuotantoa ja se on toteutettu osana suomalainen novellielokuva 2007 -hanketta.

 

Lue lisää
Premier Plans »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu