Uutiset

Twilight – houkutus Suomen katsotuin ulkomainen elokuva

 

(19.1.2009)


Twilight-saagan toinen osa maailman ensi-illassa myös Suomessa.


Twilight – houkutus jatkaa Suomen katsotuimpana ulkomaisena elokuvana kolmannen viikonlopun jälkeen. Katsotumpi on vain kotimainen Rööperi. Twilight – houkutus on saanut tähän päivään mennessä Suomessa jo 83 100 katsojaa saaden viime viikonloppuna (16.-18.1) edelleen yli 13 000 katsojaa, joka on vain 10% vähemmän kuin edellisenä.

Elokuva perustuu Stephenie Meyerin luomaan menestyskirjaan Houkutus (Twilight). Tuotantoyhtiö Summit Entertainment jatkaa Twilight-saagaa ja he ovat sopineet Meyerin kirjasaagan toisen osan, New moon (Uusikuu), kuvaamisesta elokuvaksi. Elokuvaan on kiinnitetty ohjaajaksi Chris Weitz (Kultainen kompassi, About a Boy, American Pie) ja tähän mennessä näyttelijöiksi jo Twilightissa olleet: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Ashley Greene, Nikki Reed, Jackson Rathbone, Kellan Lutz ja Taylor Lautner.

Suomen Uusikuu -elokuvan ensi-ilta on samana päivänä kuin maailman ensi-ilta USA:ssa; 20.11.2009.

Twilightin ensi-iltaviikonloppuavaus (21.-23.11.2008) USA:ssa oli valtava – elokuvan lipputuotot olivat yli $69,6 miljoonaa. Twilight oli ylivoimaisesti viikonlopun katsotuin elokuva ja se on suurin naisohjaajan tekemän elokuvan avaus tulos ikinä jenkeissä. Twilight on tahkonnut USA:n lippuluukuilla tähän mennessä jo n. 200 miljoonan dollarin tuotot.

 

Lue lisää
Twilight »
Robert Pattinson »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu