Uutiset

SAUNA ELOKUVAN OHJAAJALLE SOPIMUS HOLLYWOODIIN

 

(15.12.2008)

Sauna ja Jadesoturi elokuvien ohjaaja AJ Annila on solminut kehittely- ja ohjaussopimuksen ADRIFT - nimisestä elokuvasta yhdysvaltalaisen Dimension Filmsin kanssa. Dimension Films on osa Harvey ja Bob Weinsteinin omistamaa The Weinstein Companya.

Adrift on Beringin merelle sijoittuva thrilleri, jonka tuottavat Mike Macari (mm. The Ring) ja Neal Edelstein (mm. Mulholland Drive).

Saunan käsikirjoittaja Iiro Küttner kirjoittaa Adriftin käsikirjoituksen uuden version Stephen Suscon (mm.Kauna) alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta. Elokuva perustuu Koji Suzukin (mm. The Ring, Dark Water) tarinaan.

"Weisteinilla ja Dimensionilla pidettiin kovasti Saunasta ja näkemyksestäni Adriftin suhteen. Kun saimme vielä Iiron kirjoittamaan käsikirjoituksen seuraavan version, on ohjaajana helppo olla innoissaan tästä projektista." Annila toteaa.

Tällä hetkellä Suomen elokuvateattereissa esitettävä Annilan Sauna on lohduton kauhutarina, joka on ihastuttanut yleisöä vahvalla visuaalisuudellaan. Elokuvan pääosissa nähdään Ville Virtanen, Tommi Eronen, sekä lähes 40 vuoden tauon jälkeen valkokankaalle paluun tekevä Viktor Klimenko. Saunan tuottajina toimivat Tero Kaukomaa (Putoavia enkeleitä, Miehen Työ, Jadesoturi) ja Jesse Fryckman Bronson Club tuotantoyhtiöstä ja elokuvan Pohjois-Amerikan levitysoikeudet on myyty yhdysvaltalaiselle IFC Entertainmentille.

Annilan tulevien kansainvälisten elokuvaprojektien kanssa Bronson Clubilla ja Blind Spot Picturesilla työskentelevät tuottajat Jesse Fryckman ja Tero Kaukomaa kommentoivat ohjaajansa Hollywood- päänavausta seuraavasti: "Hienoa että Sauna ja sen ohjaajan talentti otetaan vastaan näin isolla skaalalla yhdysvalloissa. Sopimus on todella hyvä uutinen myös Bronsonin ja Blind Spotin kannalta koska AJ:n jenkkidiili avaa varmasti uusia ovia tuleville projekteillemme."

 

Lue lisää
Bronson Club »
Blindspot »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu