Uutiset

Columbia TriStar Nordiskin elokuvat voitokkaita

 

(24.2.2003)

Voitokkaalle Fridalle kuusi Oscar-ehdokkuutta!

Meksikolaisen kuvataiteilijan Frida Kahlon elämästä kertova elokuva FRIDA sai yhteensä kuusi (6) Oscar-ehdokkuutta. Salma Hayek on ehdolla PARHAAKSI NAISPÄÄOSAN NÄYTTELIJÄKSI. Kyseessä on Hayekin ensimmäinen Oscar-ehdokkuus. Salma Hayek ansaitsi myös Golden Globe –ehdokkuuden Fridan roolistaan.
Frida –elokuva upea musiikki on myös saanut tunnustusta. Elliot Goldenthal voitti Golden Globen ja on ehdolla nyt myös Oscarin saajaksi kategoriassa PARAS ALKUPERÄINEN MUSIIKKI. Lisäksi elokuvan tunnuslaulu ”Burn It Blue” on ehdolla PARHAAKSI LAULUKSI.
Värikylläisen Fridan kauniit puvut ja henkeäsalpaava värien käyttö lavastuksessa ovat nekin kiinnittäneet Akatemian huomion: Frida on ehdolla PARHAASTA PUVUSTUKSESTA, MASKEERAUKSESTA ja TAITEELLISESTA OHJAUKSESTA. Myös BAFTA Awards jakoi tunnustusta Fridalle: elokuva palkittiin parhaasta maskeerauksesta.
Parhaillaan elokuvateattereissa pyörivä Frida sai Suomen ensi-iltansa 20.12. kuuden kopion voimin ja on tähän mennessä kerännyt jo yli 30.000 katsojaa.


Isä Amaron Rikos on ehdolla parhaaksi ulkomaiseksi elokuvaksi

Isä Amaron Rikos (El Crimen Del Padre Amaro) on noussut Meksikon menestyneimmäksi elokuvaksi, ja menestyksen kruunaa nyt saatu Oscar-ehdokkuus PARHAAKSI ULKOMAISEKSI ELOKUVAKSI.
Kotimaassaan katolisessa Meksikossa elokuva on herättänyt myös paljon keskustelua, sillä se kertoo nuoresta katolisen kirkon papista Amarosta (Gael García Bernal; mm. Amores Perros ja Y Tu Mamá También), jonka moraalikäsitykset joutuvat koetukselle pappislaitoksen korruption ja oman heräävän intohimonsa edessä.
Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 4. huhtikuuta.

Kreikkalainen naimakauppa sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta

Kulttuurisilla eroilla leikittelevä elokuva Kreikkalainen naimakauppa (My Big Fat Greek Wedding) on ollut menestys ympäri maailman. Parhaillaan elokuvateattereissa pyörivä komedia sai Suomessa ensi-iltansa 10. tammikuuta 15 kopiolla, ja on kerännyt täälläkin jo upeat 70.000 katsojaa. Elokuva on ehdolla kategoriassa PARAS ALKUPERÄISKÄSIKIRJOITUS.


Siivekäs muutto on ehdolla parhaaksi dokumenttielokuvaksi

Upea ranskalaisdokumentti Siivekäs muutto (Windeg Migration) on omistettu linnuille ja niiden vuodenaikoja mukailevalle muut toliikkeelle. Ohjaaja Jacques Perrin vietti neljä vuotta tämän uskomattoman haasteen parissa: seurasi lintujen ihmeellistä odysseusta pohjoiselta pallonpuoliskolta eteläiselle, laji lajilta, yli merten ja maanosien. Haasteen toteuttamiseen tarvittiin viisi työryhmää, 450 henkilöä, 17 lentäjää ja 14 kuvaajaa, heidän seuratessaan eri lintulajien matkaa yli 40 maan ja kaikkien seitsemän maanosan. Tämä Perrinin massiivinen työrupeama on nyt poikinut ansaittua huomiota Akatemian keskuudessa: Siivekäs muutto on ehdolla PARHAAKSI DOKUMENTTIELOKUVAKSI.
Elokuva saa Suomen ensi-iltansa syksyllä 2003.

Spider-Man – Hämähäkkimies sai kaksi Oscar-ehdokkuutta

Viime kesän menestyselokuva Spider-Man - Hämähäkkimies on ehdolla kahdessa kategoriassa: PARAS ÄÄNITYS ja PARHAAT ERIKOISTEHOSTEET.


Salaisen agentin tunnustukset palkittiin Hopeisella Karhulla Berliinin elokuvafestivaaleilla

Sam Rockwell palkittiin parhaan miespääosanäyttelijän Hopeisella Karhulla Berliinin elokuvafestivaaleilla elokuvasta Salaisen Agentin Tunnustukset (Confessions Of A Dangerous Mind). George Clooneyn ohjaus-debyytti on tositapahtumiin perustuva draamakomedia Chuck Barrisista (Sam Rockwell), CIAn palkkamurhaajasta, jolla on mitä värikkäin peite-ammatti: hän toimii television viihdeohjelman isäntänä.
Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 25. huhtikuuta.

 

Lue lisää
British Academy of Film and Television Awards 2003 (BAFTA) »
75th Annual Academy Awards »
Golden Globe Awards 2003 »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu