Uutiset

Musta jää valittu Euroopan elokuvapalkinnon tavoittelijaksi

 

(5.9.2008)

Petri Kotwican ohjaama Musta jää elokuva on valittu tavoittelemaan Euroopan elokuvapalkintoa. Palkintoa tavoittelee kaikkiaan 44 elokuvaa 27:stä Euroopan maasta. Elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho (Making Movies Oy).

Kuudella Jussilla palkittu Outi Mäenpään, Ria Katajan ja Martti Suosalon tähdittämä elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa helmikuussa Berliinin elokuvafestivaalin kilpasarjassa. Elokuva on kiertänyt lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla ja kerännyt palkintoja mm. Portugalin Festroia- elokuvafestivaalilla, jossa Outi Mäenpää ja Ria Kataja jakoivat parhaan naispääosan palkinnon.

Musta jään kansainvälinen myyntiyhtiö Bavaria International on myynyt elokuvan kymmeniin maihin ja elokuvan remake- oikeuksista on tullut tarjouksia Yhdysvalloista ja Koreasta. Loppuvuodesta elokuva kilpailee vielä mm. Puolassa, Australiassa, Intiassa, Taiwanissa, Japanissa ja Espanjassa.

”Pääsy ensimmäisenä suomalaisena elokuvana kahdeksaantoista vuoteen Berliinin kilpasarjaan avasi ovet kansainvälisille markkinoille. Elokuvaa on kiitetty ennen kaikkea korkeasta laadusta ja omaperäisestä tarinasta. Musta jää onkin hieno osoitus suomalaisten elokuvantekijöiden ja näyttelijöiden ammattitaidosta silloin kun heille pystytään tarjoamaan riittävät resurssit”, toteaa elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

Euroopan elokuvapalkinto jaetaan nyt 21. kerran. Tulevina viikkoina akatemian 1.800 jäsentä äänestävät ehdokkuuksista eri kategorioissa ja ehdokkaat julkaistaan 8. marraskuuta Sevillan eurooppalaisen elokuvan festivaalilla Espanjassa. Palkinnot jaetaan 6. joulukuuta Kööpenhaminassa järjestettävässä gaalassa.

 

Lue lisää
Making Movies Oy »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu