Uutiset

Hannu-Pekka Björkmanin uran ensimmäinen animaatiorooli on liito-orava Julius

 

(25.7.2008)

Niko – lentäjän poika -elokuvan ääninäyttelijät ovat Suomen kärkijoukkoa.

Suomalaisanimaation ensimmäiset valmiit kuvat ovat nyt nähtävillä. Niko – Lentäjän pojan varsinainen trailer-elokuva on valmistunut ja se sisältää otteita valmiista elokuvasta sekä lopulliset äänet. Niko-poron ja Julius liito-oravan kumppaneineen voi nähdä Maikkarin netissä, mtv3.fi/viihde, alkaen perjantaina 25.7. ja valkokankaalla traileri pyörii perjantaista 1.8. lähtien.

Niko – Lentäjän poika animaatioon valitut ääninäyttelijät ovat suomen kärkinimiä. Pääosissa kuullaan ensimmäisen animaatioroolinsa tekevä Jussi-voittaja Hannu-Pekka Björkman (liito-orava Julius), Vuokko Hovatta (Wilma-lumikko), Vesa Vierikko (Musta Susi), Risto Kaskilahti (Rimppa-susi), Jussi Lampi (Räyskä-susi), Minttu Mustakallio (puudeli Essie), Juha Veijonen (Pukin lentojoukkojen adjutantti) ja Tommi Korpela (porolauman johtaja). Elokuvan tähtenä, ensimmäisessä elokuvassaan, Niko-porona kuullaan 12-vuotias Olli Jantunen.

Suomalaisen kokoillan animaatioelokuvan Niko – Lentäjän poika levitysoikeudet on myyty ennätyksellisesti yli 100 maahan. Elokuva on myyty lukuisiin Euroopan, Kaukoidän ja Latinalaisen Amerikan maihin, Venäjälle ja Kiinaan sekä USA:han, Kanadaan ja kaikille englanninkielisille alueille.

Tähän mennessä mittavimman suomalaisen elokuvahankkeen tuottavat yhdessä Anima Vitae ja Cinemaker. Tuotannossa on mukana merkittävät eurooppalaiset animaatiotuotantoyhtiöt: A. Film Tanskasta, Magma Films Irlannista sekä saksalainen Ulysses. Elokuvan tuottavat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittavat Hannu Tuomainen (Menolippu Mombasaan) ja Marteinn Thorisson ja ohjaavat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner (Apua, olen kala).

Niko – Lentäjän poika on ensi-illassa kautta Suomen 10.10.2008 

Lue lisää
Niko - Lentäjän poika -elokuvan virallinen kotisivu »

 
hollywood

10.3.2017

Saattokeikka

Tutustu lämminhenkisen elokuvan näyttelijöihin. SAATTOKEIKKA nyt elokuvateattereissa!

Lue koko juttu